Obavijesti Video Pretražite Navigacija

U Kerbali 71 žrtva

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Broj poginulih u subotnjem bombaškom napadu u svetom šijitskom gradu Kerbali porastao je na 71, dok su američke snage u nedjelju privele 72 osobe i zaplijenile materijal za izradu bombi u noćnm racijama sjeverno i zapadno od Bagdada, objavila je američka vojska.

Napad u Kerbali dogodio se u subotu navečer u prepunoj trgovačkoj četvrti nedaleko grobova imama Abbasa i imama Husseina, glavnih šijitskih svetišta koja u napadu nisu oštećena, priopćila je policija.

Pročitajte i ovo Ilustracija "Nećemo oklijevati" Amerikanci izveli zračne udare u Iraku, ubrzo stigla i jasna poruka Američka zračna baza Ain al-Asad Napetosti na Bliskom istoku Više raketa i projektila ispaljeno na američku zračnu bazu u Iraku: Ima ranjenih

Sinkronizirane racije američkih snaga usmjerene protiv terorista obavljene su u nedjelju u provincijama Anbar i Salahaddin, snažnim sunitskim uporištima.

Samo u gradu Samarri uhićeno je 26 osoba povezanih s al Qaedom. 

U Karmahu, blizu pobunjeničke utvrde Faluje, američke snage zaplijenile su 20 bačvi dušične kiseline i drugih supstanci za izragu bombi.

Nemirno je bilo i u Bagdadu na čiji su južni dio američki vojnici u nedjelju ujutro otvorili artiljerijsku vatru. 

Vatra koja je trajala 15 minuta bila je usmjerena prema sunitskim predgrađima uz južni rub iračke prijestolnice. Eksplozije su odjekivale i tijekom dana, ali su bile rijeđe.

Vlasti su na sjeveru Iraka uvele su policijski sat u sunitskom
uporištu Samarra, nakon što je suparnička pobunjenička skupina Mudžahedini Samarre zaprijetile smrću policajcima ako ne napuste posao, kao i naftnim kompanijama koje budu iskorištavali "crno zlato" u tom području.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene