Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Borba protiv ekstremista

U jutrošnjim racijama u Francuskoj uhićeno 10 islamista

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najviše osoba uhićeno je u Marseilleu i Carpentrasu te u Roubaixu nedaleko belgijske granice, a Sarkozy najavljuje izbacivanje ekstremista iz zemlje.

Francuska policija ozbiljno je shvatila riječi predsjednika Nicolasa Sarkozyja te se uhvatila u koštac s borbom protiv ekstremista. Nakon što je u ponedjeljak deportirano pet islamista, a jučer u zatvoru zadržano 16 osumnjičenika koji su planirali otmicu židovskog suca iz Lyona Alberta Levyja u jutrošnjim racijama diljem Francuske uhićeno je najmanje 10 osoba.

Pročitajte i ovo Plakat s receptom za gulaš od zeca u Francuskoj U Francuskoj Divlji zečevi preplavili grad: Gradonačelnik pronašao rješenje, brojni užasnuti - "Ovo je skandalozno!" Jean-Luc Blachon na konferenciji za medije otkrio ih tužitelj Jezivi novi detalji u slučaju pronalaska ostataka dječaka Emilea, stanovnici su to mjesto počeli nazivati ukletim

Policijske racije dogodile su se na jugu i jugozapadu zemlje, a ponajviše osoba, javlja BBC, uhićeno je u Marseilleu i Carpentrasu te u Roubaixu nedaleko belgijske granice.U razbijanje islamističke mreže Francuska je krenula nakon stravičnih ubojstava samoprozvanog pripadnika Al-Qa'ide Mohammeda Meraha, a 213 osoba uhićenih u prošlotjednim racijama bit će optuženo za terorizam. Ipak, iako se u rat protiv terorizma krenulo nakon Merahovog ubilačkog pohoda policija uhićenja ne povezuje s ubojstvima u Toulouseu i Montaubanu.

"Borba protiv radikalnih islamista nastavit će se i njome ćemo iz svog teritorija izbaciti određeni broj ljudi koji nemaju razloga za boravak u našoj zemlji", najavio je prošlog tjedna Sarkozy.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene