Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bizarno vrijeme

U Jeruzalemu palo 25 cm snijega, zabijelilo se i u Jordanu i Libanonu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izrael, Jordan i Libanon su osvanuli u petak ujutro pod nekoliko centimetara debelim snježnim pokrivačem i na niskim temperaturama i ti su neuobičajeni meteorološki uvjeti potaknuli vlasti da zatvore ceste i škole i savjetuju stanovništvu da ostane doma.

"Do sada je u Jeruzalemu palo oko 25 cm snijega, a predviđa se da će padati cijeli dan", objavila je Izraelska meteorološka služba. Škole su zatvorene kao i dvije glavne autoceste u oba smjera koje vode u Jeruzalem, na nadmorskoj visini od 795 metara.

Pročitajte i ovo Ilustracija Sve se ispituje Pet izraelskih jedinica odgovorno za teška kršenja ljudskih prava prije Gaze, ali to neće utjecati na prodaju američkog oružja tim jedinicama Izraelski ministar ozlijeđen u prometnoj nesreći Nije prva nesreća Prevrnuo se automobil u kojem je bio kontroverzni izraelski ministar: Nije bio sam

Vojska je u pripravnosti u zabačenim predjelima. Snijeg je pao i u pustinji Negev, što je iznimno rijetka pojava. Snijeg je prekrio i veliki dio okupirane Zapadne Obale.

U prosincu 2013. u regiji je zabilježeno najviše snježnih padalina posljednjih desetljeća. U Jordanu je većina cesta blokirana, uključujući i u Ammanu, a vlasti pozivaju stanovnike da ne izlaze.

Jordanska meteorološka služba očekuju da će snježna oluja trajati do noći, a temperatura neće biti viša od nula stupnjeva C. U Libanonu je nekoliko desetaka škola diljem zemlje zatvoreno, a vlasti su blokirale ceste u planinama. I u Bejrutu je pao snijeg. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene