Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Meso kontaminiranih životinja

U Japanu prisutna radioaktivna govedina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Strah od govedine kontaminirane nakon nuklearne katastrofe u Fukushimi proširio se Japanom gdje sve više regija upozorava na prisustvo jako radioaktivnog mesa, četiri mjeseca nakon nesreće u ožujku ove godine.

Dosad japanske vlasti znaju da je meso od 132 goveda, koja su jela sijeno zaraženo visokom razinom cezija, transportirano u nekoliko područja u zemlji, prema lokalnim medijima, posebice japanskoj radio-televiziji NHK i dnevniku Asahi Shimbun.

Od 47 prefektura u Japanu, 36 je dobilo meso kontaminiranih životinja. Kontaminirano meso konzumirano je u 31 prefekturi, po NHK-u. Japanska vlada trebala bi zabraniti u utorak svako slanje mesa iz prefekture Fukushima gdje se nalazi unesrećena nuklearna centrala.

Prema prefekturi Fukushima, 42 goveda uzgojena na farmi Asakawa, 60-ak kilometara od unesrećene centrale, prevezeno je i prodano u Tokiju i drugim gradovima na istoku Japana zadnjih mjeseci, iako su konzumirala jako radioaktivnu hranu. (Hina)
 

Pročitajte i ovo Nuklearka u Fukushimi Ispuštanje u more Japanci objavili rezultate ispitivanja morske vode kod nuklearke: "To ne bi imalo štetan utjecaj na ljudsko zdravlje i okoliš" Tonči Tadić, stručnjak za nuklearnu energiju TONČI TADIĆ ZA DNEVNIK NOVE TV U ocean ispuštaju pročišćenu radioaktivnu vodu iz nuklearke, stručnjak objašnjava je li to opasno

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene