Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Bivši iranski reformatorski predsjednik Muhamed Hatami i oporbeni čelnik Mir Husein Musavi upozorili su na klimu nesigurnosti koja vlada u Iranu, osobito na nastavak uhićenja i ograničavanje sloboda, piše oporbena internetska stranica.


Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Tijekom susreta, reformatorski predsjednik Muhamed Hatami i bivši premijer Mir Husein Musavi zabrinuli su se zbog sadašnjeg stanja, osobito zbog nastavka uhićenja i ograničavanja sloboda', piše stranica Parlamannews.

Istaknuli su 'potrebu povratka Ustavu i izlaska iz klime nesigurnosti kako bi mediji i novine mogli raditi svoj posao'. Čelnici reformističke oporbe upozorili su na masovnu prijevaru na predsjedničkim izborima 12. lipnja na kojima je ponovo izabran predsjednik Mahmud Ahmadinedžad.

Vezani članci Tanker u plamenu (Foto: AFP) Drama na Bliskom istoku: Iran "kategorički odbacio" umiješanost u napade na tankere Šeik Mohammed bin Abdulrahman bin Jassim Al Thani (Foto: AFP) Katar poziva na smirivanje napetosti između SAD-a i Irana: ''Eskalacija neće koristiti nikome u regiji''

Tijekom prosvjeda nakon predsjedničkih izbora, više desetaka osoba je poginulo, a oko 4.000 je uhićeno. 140 osoba trenutačno se sudi zbog sudjelovanja u poslijeizbornim prosvjedima. (Hina)