Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Bivši iranski reformatorski predsjednik Muhamed Hatami i oporbeni čelnik Mir Husein Musavi upozorili su na klimu nesigurnosti koja vlada u Iranu, osobito na nastavak uhićenja i ograničavanje sloboda, piše oporbena internetska stranica.


Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Tijekom susreta, reformatorski predsjednik Muhamed Hatami i bivši premijer Mir Husein Musavi zabrinuli su se zbog sadašnjeg stanja, osobito zbog nastavka uhićenja i ograničavanja sloboda', piše stranica Parlamannews.

Istaknuli su 'potrebu povratka Ustavu i izlaska iz klime nesigurnosti kako bi mediji i novine mogli raditi svoj posao'. Čelnici reformističke oporbe upozorili su na masovnu prijevaru na predsjedničkim izborima 12. lipnja na kojima je ponovo izabran predsjednik Mahmud Ahmadinedžad.

Vezani članci Sudijski princ Mohammed bin Salman (Foto: AFP) Saudijski princ upozorava: ''Ne pokuša li svijet odvratiti Iran, svjedočit ćemo eskalaciji koja će prijetiti svjetskim interesima'' Zagađenje zraka (Foto: Dnevnik.hr) "Ako ne želite gledati kako gradovi nestaju, a rijeke presušuju - srežite emisije stakleničkih plinova"

Tijekom prosvjeda nakon predsjedničkih izbora, više desetaka osoba je poginulo, a oko 4.000 je uhićeno. 140 osoba trenutačno se sudi zbog sudjelovanja u poslijeizbornim prosvjedima. (Hina)