Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Težak dva kilograma

Operiran rekordno veliki tumor na mozgu: ''Bio je izbočen kao da pacijent ima dvije glave''

Indijac operirao gotovo dva kilograma težak tumor na mozgu (Foto: AFP) - 3
Indijac operirao gotovo dva kilograma težak tumor na mozgu (Foto: AFP) - 3 Afp
Aktualno Galerija Indijac operirao gotovo dva kilograma težak tumor na mozgu (Foto: AFP) - 3 Indijac operirao gotovo dva kilograma težak tumor na mozgu (Foto: AFP) - 3 Foto: Afp Indijac operirao gotovo dva kilograma težak tumor na mozgu (Foto: AFP) - 2 Indijac operirao gotovo dva kilograma težak tumor na mozgu (Foto: AFP) - 2 Foto: Afp Indijac operirao gotovo dva kilograma težak tumor na mozgu (Foto: AFP) - 1 Indijac operirao gotovo dva kilograma težak tumor na mozgu (Foto: AFP) - 1 Foto: Afp Indijac operirao gotovo dva kilograma težak tumor na mozgu (Foto: AFP) - 7 Indijac operirao gotovo dva kilograma težak tumor na mozgu (Foto: AFP) - 7 Foto: Afp +5 Indijac operirao gotovo dva kilograma težak tumor na mozgu (Foto: AFP) - 6 Galerija 1/10 >>
Indijski kirurzi su objavili da su u četvrtak jednom muškarcu operirali tumor na mozgu rekordne težine od gotovo dva kilograma. U priloženoj galeriji nalaze se fotografije te upozoravamo čitatelje da su neke od njih uznemirujuće.

Pacijent, trgovac Santlal Pal (31) operiran je 14. veljače. Prema liječnicima bolnice BYL Nair u Bombaju, tumor je bio tako velik i izbočen da je izgledalo kao da ima dvije glave, jednu iznad druge.

Pročitajte i ovo Indija otkrila krijumčarsku mrežu koja ljude na prevaru šalje u rusko-ukrajinski rat Najmanje 35 završilo na bojištu Otkrivena krijumčarska mreža: Ljude su na prijevaru slali na front u Rusiji Ilustracija Vjerovali ili ne Bizaran slučaj: Liječnici pacijentici odstranili cistu toliko veliku da nije stala u CT skener

Šef neurokirurgije je rekao da je to bila krajnje složena i teška intervencija.

Operacija je trajala sedam sati i potrošeno je 11 doza krvi. To je bila jedna od najsloženijih operacija tumora koja je uspješno izvedena, prema priopćenju bolnice.

Bolnica je navela da se pacijent zadovoljavajuće oporavlja. Prethodni je rekord bio 1,4 kg težak tumor, prema tom izvoru. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene