Indijski kirurzi su objavili da su u četvrtak jednom muškarcu operirali tumor na mozgu rekordne težine od gotovo dva kilograma. U priloženoj galeriji nalaze se fotografije te upozoravamo čitatelje da su neke od njih uznemirujuće.

Galerija


Pacijent, trgovac Santlal Pal (31) operiran je 14. veljače. Prema liječnicima bolnice BYL Nair u Bombaju, tumor je bio tako velik i izbočen da je izgledalo kao da ima dvije glave, jednu iznad druge.

Vezani članci Melanija Bacinger (Foto: Marko Jurinec/PIXSELL) - 8 Od države traži povrat novca: Nije mogla dočekati termin u Hrvatskoj pa na operaciju otišla u Njemačku Žena u Indiji, ilustracija (Foto: AFP) Petorica muškaraca silovala trudnu djevojku i premlatili njezinog dečka, ona nakon zvjerskog napada spontano pobacila

Šef neurokirurgije je rekao da je to bila krajnje složena i teška intervencija.

Operacija je trajala sedam sati i potrošeno je 11 doza krvi. To je bila jedna od najsloženijih operacija tumora koja je uspješno izvedena, prema priopćenju bolnice.

Bolnica je navela da se pacijent zadovoljavajuće oporavlja. Prethodni je rekord bio 1,4 kg težak tumor, prema tom izvoru. (Hina)