Obavijesti Video Pretražite Navigacija

U Indiji je fizički zlostavljano 2/3 djece

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dvije trećine djece u Indiji je fizički zlostavljano, dok se njih više od polovine suočilo s određenim oblicima seksualnog nasilja, pokazala je vladina studija.

Studija se temelji na ispitivanju gotovo 12,500 djece i roditelja u 13 od 29 indijskih država i pokazuje da 70 posto djece nikada nije prijavilo nasilje koje je trpjelo od bilo koga.

Pročitajte i ovo Kolesterol Liječnici upozoravaju Zabrinjavajući podaci: Sve je više djece s povišenim kolesterolom Napad Irana na Izrael U bolnici je Sedmogodišnja djevojčica bori se za život, njezin dom pogodio je šrapnel iranske rakete: "Spavala je u kući, a onda je palo na nas"

Fizičko i seksualno zlostavljanje djece, iako zakonom zabranjeno, i dalje je prisutno u obitelji, školi, posebno među djecom prepuštenoj ulici, djecom koja rade te onom u institucionalnoj skrbi, kaže se u izvješću.

Studija, čiju je izradu podupro UNICEF, pokazala je da je 90 posto djece koja su pretučena u njihovim domovima to doživjela od svojih roditelja.

Nekih 53 posto djece izjasnilo se da se susrelo sa seksualnim zlostavljanjem. Studija je pokazala da su polovinu slučajeva seksualnog nasilja počinile osobe poznate djeci ili one kojoj su djeca vjerovala.

Indijski djelatnici za prava djece pozdravili su objavu studije,
ocjenjujući pozitivnim što se vlada konačno probudila.

"Obiteljski domovi, škole i susjedstva nisu sigurni za našu djecu sve dok ljudi uopće ne vjeruju da je ozbiljan zločin tuči ili seksualno zlostavljati djecu", rekao je Kailash Sathyarthi iz pokreta Spasimo djetinjstvo.

"Zakone treba pooštriti a način razmišljanja promijeniti, želimo li stvarno zaštiti našu djecu", rekao je aktivist za prava djece.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene