Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uporište proruskih separatista

U granatiranju Gorlivke poginulo 13 civila, među njima dvoje djece

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Trinaestero civila, među kojima dvoje djece, poginulo je u nedjelju u Gorlivki, uporištu proruskih separatista, 45 km sjeverno od Donecka, javlja agencija France Presse.

"Po prvim informacijama, 13 osoba je izgubilo život, među njima dvoje djece od jedne i pet godina", priopćila je lokalna vlast i dodala da "Rad hitnih služba ometaju redoviti pucnjevi".

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Napad u Ukrajini Proruski separatisti granatirali stratešku luku, ubijeno deset civila Slika nije dostupna Paljba po konvoju Na istoku Ukrajine pucano na promatrače OESS-a

Ukrajinski vojni glasnogovornik optužio je pak pobunjenike da tuku stambene četvrti iz višecijevnih raketnih bacača Grad.

"Bila sam na tržnici kada su ljudi iz NRD-a ("narodna republika Doneck", samoproglašena) rekli da će biti pucnjave i da se moramo skloniti", rekla je u telefonskom razgovoru za AFP Ljudmila, stanovnica Gorlivke. "20 minuta poslije, pucnjava počela. Prvi pucnji su dolazili iz grada a poslije sa svih strana. Ništa više ne razumijem", dodala je.

Nešto ranije, Nacionalno vijeće za sigurnost i obranu reklo je da su ukrajinske snage "uništile nekoliko barikada" koje su bili podigli pobunjenici i da su došli nadomak Gorlivke, grada s 258.000 stanovnika, poznatog i kao baza pobunjeničkog vođe Igora Bezlera.

Ponovno zauzimanje Gorlivke za vlasti u Kijevu važna je etapa u napredovanju prema Donecku, regionalnom središtu i uporištu separatista.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene