Obavijesti Video Pretražite Navigacija

U gradiću na sjeveru Slovenije panika zbog meningokoka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Više od tisuću ljudi u slovenskom gradiću Ravne na Koroškem blizu granice s Austrijom do sada se obratilo liječnicima nakon panike izazvane hospitalizacijom mlade Njemice koja je u subotu u lokalnom disko klubu zbog pala u komu, a utvrđeno je da je zaražena meningokokom.

Kako je za komercijalnu televizijsku postaju POP-TV izjavio epidemiolog Evgen Janet, naručene su dodatne količine antibiotika koji će se početi dijeliti danas. Po njegovim riječima nema međutim opasnosti od epidemije.

Pročitajte i ovo Kuća, ilustracija Strog financijski plan Mladi par iz susjedstva sagradio kuću bez kredita: "Ne znam kako nam je ovo uspjelo..." Ilustracija Jači od morfija, jeftiniji od heroina Zombi droga pred vratima Hrvatske, Europa u velikom strahu

"Nema razloga ni za kakvu paniku, radi se o preventivnoj akciji, a potencijalno su u opasnosti samo oni koji su u subotu bili na zabavi u diskoteci Rožmarin. Sekundarni kontakti ni teoretski nisu opasni za zarazu i nema nikakve opasnosti od epidemije", izjavio je Janet.

Stanje 21-godišnje njemačke državljanke u međuvremenu se zbog hitnog tretmana antibioticima popravilo i ona više nije u smrtnoj opasnosti, javili su mediji.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene