Obavijesti Video Pretražite Navigacija

U gorućem autu zaletio se u zgradu zračne luke

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Terenski automobil u subotu je udario u ulaz na glavni terminal zračne luke u Glasgowu i eksplodirao, izjavila je glasgowska policija i svjedoci a prenosi agencija Reuters.

Glasnogovornica glasgowske policije izjavila je da automobil nije prodro u zgradu i da je vatra pod nadzorom. Za sada nema vijesti o žrtvama.

Pročitajte i ovo Eksplozija u restoranu u Kini nesreća u Kini, ima poginulih VIDEO Snažna eksplozija u restoranu uhvaćena na kameri: Pogledajte trenutak užasa Prizori nakon eksplozije u elektrani Uzrok nepoznat VIDEO/FOTO Eksplozija u elektrani u Rusiji: Traga se za nestalima, 18 ljudi ozlijeđeno, troje u teškom stanju

Svjedok u Glasgowu je postaji Sky News rekao da se odmah nakon incidenta čovjek azijskog porijekla koji se nalazio u automobilu fizički sukobio s policijom te da je oboren na zemlji i priveden.

Drugi je svjedok rekao da je drugu osobu, također Azijca, u
eksploziji zahvatila vatra te da je teško opečena. Požar je ugašen, a policija je privela i njega, rekao je svjedok.

Drugi svjedok je za BBC rekao da je vozilo bilo Land Rover te da se nakon udara vozila u zgradu osjetio snažan miris benzina. On je rekao da ne vjeruje da vozilo bilo automobil-bomba jer je eksplozija bila razmjerno mala.

Agencija France presse, pozivajući se na policijske izvore, kaže da su dvije osobe uhićene nakon incidenta a da je aerodrom zatvoren.

Prema izvorima agencije AP, dva muškarca su terenskim vozilom udarila u staklena vrata na ulazu u aerodromsku zgradu a zatim su iskočili iz vozila, pri čemu je jedan od njih bio zahvaćen plamenom a policija ih je odmah uhitila. Plamen na vozilu je ugašen, navodi AP.

Policija: Napad u Glasgowu povezan s bombama u Londonu 

Napad gorućim vozilom na zračnu luku u Glasgowu povezan je s neuspjelim bombaškim napadom na London, izjavila je škotska policija kazavši da je kod privedene osobe pronađena sumnjiva naprava.

Nakon napada u Glasgowu u subotu navečer zatvorena je i zračna luka u Liverpoolu i tako će ostati do nove naredbe, objavila je lokalna policija, a prenijela agencija France presse.

"Mogu potvrditi da vjerujemo kako je incident u zračnoj luci u
Glasgowu povezan s jučerašnjim događajima u Londonu", rekao je Willie Rae, zapovjednik policije.

"Postoje jasne sličnosti i možemo potvrditi da tome pristupamo kao terorističkom napadu", rekao je Rae.

Kod osumnjičenog napadača, koji je priveden i prebačen u bolnicu s teškim opekotinama, pronađena je sumnjiva naprava, rekao je Rae bez pojedinosti o čemu je riječ.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene