Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ogromna površina

Vatrene stihije haraju Rusijom! Razorni požari prijete selima, u gašenju pomaže i vojska

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ruske službe za izvanredna stanja dobit će pojačanje oružanih snaga u borbi protiv razornih šumskih požara, javlja u srijedu dpa.

Pogođenom području sibirske republike Sakha, poznate kao Jakutsk, na istoku zemlje, dostavit će se i dodatna protupožarna oprema, priopćilo je ministarstvo obrane.

Pročitajte i ovo Požar vlaka uzrok nepoznat VIDEO Drama na tračnicama: Zapalio se vlak u vožnji, opasnost prijetila i stambenim zgradama Požar kod Šibenika Radi se na dogašavanju Požar kod Šibenika pod kontrolom vatrogasaca: "Izgorjela je površina od oko 450 hektara"

Prema službenim podacima, u tom su području aktivna 173 požara i stanje je i dalje vrlo teško.

Više od 2500 pripadnika službi za izvanredna stanja nastoji spriječiti širenje plamenih stihija na nekoliko sela, u kojima se ljudi žale na gusti dim. Vatrogasci i pomoćne snage pokrivaju područje od 8000 četvornih kilometara, veće od Azerbajdžana.

Riječ je o ogromnom području na kojem požari nisu ugašeni jer se radi o udaljenim područjima. Stručnjaci za okoliš tvrde da je riječ o još mnogo većoj površini od navedene.

Ogromne količine stabala u Rusiji svake godine progutaju požari, a stručnjaci za okoliš navode da se situacija pogoršava zbog klimatskih promjena.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene