Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tragedija na Filipinima

VIDEO Velika erupcija vulkana Mayon: Poginulo 5 turista

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Euruptirao je jedan od najaktivnijih filipinskih vulkana Mayon, a tamošnji stanovnici navode da je vjerojatno smrtno stradalo pet turista, prenijele su lokalne vlasti.

Mjesni dužnosnici prenose da se prema vrhu vulkana u trenutku kada je počeo erumpirati uspinjalo dvadesetak lokalnih vodiča i turista, među kojima ima i stranih državljana, rekao je ravnatelj Povjerenstva za upravljanje prirodnim katastrofama Eduardo del Rosario.

'Prema posljednjim informacijama kojima raspolažemo, smrtno je stradalo pet, a sedam ljudi je ozlijeđeno', rekao je Del Rosario, dodavši kako još nema preciznih podataka o potencijalno većem broju žrtava, te da nije poznato je li riječ o Filipincima ili strancima. Lokalni turistički radnik je potvrdio da su se turistički vodič i pet stranih turista zatekli na oko 500 metara od kratera u trenutku kada je kiša vruće lave i kamenja počela izlaziti iz njegova grotla.

Pročitajte i ovo Lana i Zayn poginuli su, majka i stariji brat bore se za život tragedija u Americi VIDEO Pijana vozačica zabila se u ljude koji su slavili dječji rođendan: Poginuli su Lana (8) i njezin brat, puno je ozlijeđenih Izraelski napad na Rafu RATNE STRAHOTE "Tragedija, djevojčica je rođena kao siroče": Spasili bebu čija je majka ubijena u napadu

>>VIDEO Ekvador: Vulkan 'ispucavao' lavu kilometar iznad kratera, stanovništvo evakuirano

Vulkan Mayon nalazi sa na jugu glavnoga otoka arhipelaga, Luzona. Glavni filipinski seizmolog Renato Solidum rekao je kako nema potrebe da se stanovništvo koje živi oko vulkana evakuira, te je eksploziju ocijenio minimalnom. Mayon je u posljednjih 400 godina erumpirao 48 puta, a najsmrtonosnija erupcija dogodila se 1814.kada u velike količine lave odnijele 1.200 ljudskih života. (Hina / AFP)

 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene