Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Euruptirao je jedan od najaktivnijih filipinskih vulkana Mayon, a tamošnji stanovnici navode da je vjerojatno smrtno stradalo pet turista, prenijele su lokalne vlasti.


Mjesni dužnosnici prenose da se prema vrhu vulkana u trenutku kada je počeo erumpirati uspinjalo dvadesetak lokalnih vodiča i turista, među kojima ima i stranih državljana, rekao je ravnatelj Povjerenstva za upravljanje prirodnim katastrofama Eduardo del Rosario.

'Prema posljednjim informacijama kojima raspolažemo, smrtno je stradalo pet, a sedam ljudi je ozlijeđeno', rekao je Del Rosario, dodavši kako još nema preciznih podataka o potencijalno većem broju žrtava, te da nije poznato je li riječ o Filipincima ili strancima. Lokalni turistički radnik je potvrdio da su se turistički vodič i pet stranih turista zatekli na oko 500 metara od kratera u trenutku kada je kiša vruće lave i kamenja počela izlaziti iz njegova grotla.

>>VIDEO Ekvador: Vulkan 'ispucavao' lavu kilometar iznad kratera, stanovništvo evakuirano

Vezani članci Jelen i turisti (Foto: Screenshot/YouTube) Divlje životinje nisu raspoložene za selfije: Jelen napao turiste u nacionalnom parku Slika nije dostupna Vulkan Mayon prijeti erupcijom

Vulkan Mayon nalazi sa na jugu glavnoga otoka arhipelaga, Luzona. Glavni filipinski seizmolog Renato Solidum rekao je kako nema potrebe da se stanovništvo koje živi oko vulkana evakuira, te je eksploziju ocijenio minimalnom. Mayon je u posljednjih 400 godina erumpirao 48 puta, a najsmrtonosnija erupcija dogodila se 1814.kada u velike količine lave odnijele 1.200 ljudskih života. (Hina / AFP)

 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook