Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nesreća u Južnoj Koreji

U eksploziji na tankeru poginulo petero, nestalo šestero mornara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najmanje je petero ljudi poginulo, a šest se smatra nestalim u današnjoj eksploziji tankera koji je prevozio naftu u vodama Južne Koreje, nedaleko luke Incheon.

Glasnogovornik Obalne straže izvijestio je da je do eksplozije došlo na brodu koji je prevozio 4,191 tona tereta i na kojem je bilo 16 članova posade, 11 Koreanaca i pet Mianmaraca, piše Reuters.

Pročitajte i ovo Nasukan brod u luci Raši Zbog vremenskih prilika Kod ulaza u luku Rašu nasukao se brod: Ministarstvo otkrilo u kakvom su stanju članovi posade Napad na regiju Harkiv Na obrazovnu ustanovu Ruski napad na granici s Ukrajinom: Četiri osobe prevezene u bolnicu, ima i mrtvih

Petorica članova posade, među kojima i kapetan, su spašeni. Uzrok eksplozije još uvijek nije poznat.  Brod je plovio prema jugu, točnije, prema luci Daesan, nakon istovara benzina u Incheonu. Obalna straža i mornarica u potrazi su za nestalim mornarima.

Eksplozija se dogodila dosta daleko od morske granice sa Sjevernom Korejom tako da zasad ne postoje sumnje da je Sjeverna Koreja umiješana u nesreću broda. Prema južnokorejskoj agenciji Yonhap, kapetan broda sumnja da je uzrok nesreće najvjerojatnije curenje plina.


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene