Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uhićen je

Sukob se prelijeva u susjedstvo? Policajac u Egiptu ubio dvoje turista i vodiča

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Dvoje izraelskih turista i njihov egipatski vodič ubijeni su u nedjelju u egipatskom gradu Aleksandriji, priopćilo je izraelsko ministarstvo vanjskih poslova.

Policajac je u egipatskom gradu Aleksandriji ubio dvoje izraelskih turista i njihova egipatskog vodiča te je nakon toga uhićen, izvijestio je Reuters pozivajući se na izraelsko ministarstvo vanjskih poslova. U pucnjavi je ozlijeđen jedan Egipćanin.

Ovo je prvi napad na Izraelce u Egiptu u posljednjih nekoliko desetljeća. Egipatski ministar unutarnjih poslovao odbio je komentirati događaj.

Prijelazi na egipatsko-izraelskoj granici su zatvoreni.

Do pucnjave je došlo dan nakon što je Hamas napao Izrael, a vlasti te države najavile su da će se za sve osvetiti.

Prema jednom od egipatskih izvora, policajac je rekao da je izgubio kontrolu i nasumično pucao na turističku skupinu nakon što je bio isprovociran.

Pročitajte i ovo Ashkelon, grad u Izraelu Obavještajni neuspjeh Kako se slomio izraelski sigurnosni aparat? "Izgleda prilično slično onome što se već jednom dogodilo"

Egipat je prva arapska država koja je normalizirala odnose s Izraelom, no premda dvije zemlje blisko surađuju na području sigurnosti i energije, mnogi Egipćani, kao i drugi diljem arapskog svijeta, i dalje simpatiziraju palestinsku stranu.

Šef egipatske obavještajne službe u bliskom je kontaktu s dužnosnicima iz Izraela i Hamasa nakon izbijanja nasilja, rekla su u subotu tri sigurnosna izvora.

U lipnju su troje izraelskih vojnika i jedan egipatski policajac ubijeni u višesatnom incidentu blizu granice s Egiptom.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene