Boca votke vrijedna 1,3 milijuna dolara ukradena je u danskome glavnom gradu Kopenhagenu, izvijestila je danska policija.

Galerija


Rijedak primjerak boce s votkom tvrtke Russo-Balt (ili Russo-Baltique) vrijedan je 1,3 milijuna dolara, kazao je njezin vlasnik Brian Engberg, istodobno i vlasnik bara sa zbirkom koju čini 1200 boca s alkoholnim pićima.

Vezani članci Matej Delač Danska ukinula sve mjere, hrvatski nogometaš o cijepljenju: "Nas nitko nije prisiljavao, ali svi smo odlučili da je to najbolje'' Ilustracija Ukidaju sve epidemiološke mjere: COVID potvrde više neće biti potrebne, otvaraju klubove, a korona prestaje biti društveno kritična bolest

Engberg je objavio fotografiju boce, kazavši da su nadzorne kamere snimile mladića s bejzbolskom kapom i prekrivenim licem kako s ukradenim pićem napušta njegov bar "Cafe 33".

"Bocu sam dobio iz Rusije, preciznije iz tvornice Dartz koja izrađuje najskuplje automobile na svijetu. U mojoj je zbirci tek šest mjeseci", rekao je za televizijski kanal TV-2.

Pojasnio je da je vrijedna boca izrađena od tri kilograma zlata i tri kilograma srebra te da nije osigurana. Čep boce čini inkrustacija od bijeloga i žutog zlata s dijamantima i predstavlja repliku ruskoga carskog orla, a sama boca izrađena je od stakla otpornog na metke.

Predmet je nedavno postao poznat široj javnosti kada se pojavio u jednoj od scena popularne američke TV serije "Kuća od karata". Riječ je o jednoj od epizoda treće sezone serije. U njoj danski glumac Lars Mikkelsen, koji utjelovljuje ruskoga predsjednika, vrijednu bocu votke poklanja američkom predsjedniku kojega je u seriji glumio Kevin Spacey. (Hina)