Obavijesti Video Pretražite Navigacija

U Danskoj uhićeno stotinjak prosvjednika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Danska policija uhitila je stotinjak osoba tijekom novih sukoba s prosvjednicima u Kopenhagenu, dva dana nakon što je nasilno izbacivanje ljevičarskih skvotera iz zgrade u središtu glavnog grada Danske izazvalo val prosvjeda.

Jedan je prosvjednik ozlijeđen kad su se nakon ponoći dotad mirni prosvjedi u radničkoj četvrti Norrebro pretvorili u sukobe s policijom.

Pročitajte i ovo Vojni rok - 4 Zbog ruske agresije Još jedna europska država uvodi obvezni rok za žene: Bit će tek treća u svijetu koja ga ima Herzoga dočekali prosvjednici na otvaranju muzeja holokausta u Amsterdamu Traže prekid vatre Na otvaranju muzeja izraelskog predsjednika dočekali prosvjednici: Postavili mu putokaz prema Međunarodnom sudu pravde

"Dosad je stotinjak osoba uhićeno", rekao je glasnogovornik policije Flemming Steen Munch. Policija se bila pripremila za nove sukobe s prosvjednicima nakon što je u četvrtak navečer uhitila gotovo 200 osoba tijekom uličnih nemira u kojima su ozlijeđena dvojica prosvjednika i dvojica policajaca.

Prosvjedi su potaknuti akcijom policije u četvrtak u zoru u kojoj su iz zgrade - koja je služila kao centar mladih dok ju 2000. godine lokalna vlast nije prodala jednoj vjerskoj skupini - silom iseljeni ilegalni stanovnici, uglavnom mladi ljevičari.

Aktivisti su najavili da će nastaviti prosvjede u Kopenhagenu sve dok se sporna zgrada ne vrati mladima. Za subotu su najavljena još dva prosvjeda.

U sukobima u subotu ujutro na trgu St. Hansa prosvjednici su bacali molotovljeve koktele na policiju, koja je uzvratila suzavcem i rastjerivanjem prosvjednika koje je hvatala po okolnim ulicama. Prosvjednici su zapalili nekoliko automobila.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene