Zaplijena droge (Foto: AFP)
Zaplijena droge (Foto: AFP) Foto: Afp

U zajedničkoj operaciji crnogorske policije i Američke agencije za borbu protiv droge (DEA) prošlog je tjedna zaplijenjeno 20 tona hašiša, čija vrijednost na ilegalnom tržištu iznosi 65 milijuna eura, priopćio je u srijedu visoki dužnosnik crnogorske policije Enis Baković.


Dužnosnik crnogorske policije Enis Baković je pojasnio da je 2. kolovoza u vodama Italije zaustavljen brod "Remus" koji je plovio pod panamskom zastavom, zbog sumnje da je krijumčario hašiš, a čiju je posadu činilo 11 crnogorskih državljana.

Vezani članci Slovenska vojska uskoro na granici? - 1 Uz Kupu bi uskoro moglo biti više vojnika i policajaca nego izletnika: Naši političari ne vide problem, no građani su razočarani Zapljena droge i oružja - 1 Propao im posao: Policija kod dva muškarca i žene našla gotovo devet kilograma marihuane, ručnu bombu, streljivo...

"Nakon detaljnog pretresa broda, pronađeno je i zaplijenjeno 20 tona hašiša, čija vrijednost na ilegalnom tržištu iznosi 65 milijuna eura", kazao je Baković novinarima.

Brod "Remus" je isplovio iz male crnogorske luke Zelenika kod Herceg Novog i uputio se prema Maroku, gdje je, kako se pretpostavlja, ukrcao drogu. Na povratku je crnogorska policija, u suradnji s američkom agencijom DEA-om, pratila je brod, a kada im se pridružila talijanska policija plovilo s 20 tona hašiša zaustavljeno je u međunarodnim vodama.

Uhićeno je 11 crnogorskih državljana, a policija je ocijenila da se radi o članovima jedne od kotorskih kriminalnih skupina. (Hina)