Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Novi predsjednik crnogorske vlade Igor Lukšić izjavio je da je položaj njegova prethodnika Mila Đukanovića 'sasvim drukčiji od položaja Ive Sanadera'.


Dodao je da je izbor nove crnogorske vlade ne znači da je došlo vrijeme 'sanaderizacije' u Crnoj Gori. 'Ne želim da se doživi kako je došlo vrijeme 'sanaderizacije' u Crnoj Gori. Mislim da to uopće nije slučaj u Crnoj Gori. Ni na koji način ne vidim da bi se išta sada u Crnoj Gori moglo povezivati s onim što se događalo u Hrvatskoj', prenijela je crnogorska novinska agencija Mina Lukšićevu izjavu za crnogorske medije.

Vezani članci Slika nije dostupna Sanader: Bushev posjet je vrhunac međunarodnog položaja Hrvatske Slika nije dostupna Crnogorska oporba protiv dogovora Đukanović- Sanader

>> 'Đukanovićeva ostavka je veliki dan za Crnu Goru'

Lukšić je izjavio da način na koji je Đukanović radio svoj posao zaslužuje puno poštovanje, ali nije objasnio što točno misli pod pojmom 'sanaderizacija'.

Komentirajući nedavno uhićenje čelnika grada Budve, Lukšić je kazao da je crnogorsko državno odvjetništvo pokazalo svoju samostalnost jer su se ta uhićenja dogodila upravo u trenutku Đukanovićeve ostavke. 'Europska komisija od nas ne očekuje da organiziramo spektakle, već konkretne rezultate', kazao je. (Hina)