Najmanje je sedamnaest osoba, uglavnom učenika, poginulo, 25 je ozlijeđeno a nekoliko ih se vode kao nestale kada je školski autobus zahvatila bujica nakon jakih pljuskova u četvrtak u okolici Mrtvog mora, priopćila je jordanska civilna zaštita.

Galerija


Najmanje je 17 osoba izgubilo život u toj nesreći koja se dogodila 50 km zapadno od Ammana, navodi se u novom izvješću koje je podnio čelnik civilne zaštite.

Vezani članci Vozačeva izjava postala viralna Vozač kamiona sletio s ceste pa na njemačko-zagorskom objasnio što se dogodilo i - postao hit! Teretni vlak Kod Koprivnice iskliznula tri teretna vagona, obustavljen sav željeznički promet između Virovitice i Koprivnice

Po njegovim riječima, u školskom autobusu je bilo 37 učenika i sedmero pratitelja. Nekoliko osoba se vode kao nestale i u tijeku je akcija traganja za njima, navodi isti izvor.

"Učenici su bili na školskom izletu, nesreću je najvjerojatnije prouzročilo urušavanje ceste zbog obilnih oborina", dodao je čelnik, istaknuvši da bi broj žrtava mogao još rasti.

Čelnik je usto kazao da su vlasti organizirale veliku spasilačku akciju uz sudjelovanje helikoptera.

Izraelska vojska je priopćila da pruža pomoć jordanskim spasiocima i da im je ustupila svoje helikoptere i vojnike radi potrage.

"Trenutačno pomažemo Jordanu u izvlačenju autobusa punog djece koji se prevrnuo zbog bujice na jordanskoj strani Mrtvog mora", objavila je vojska na Twitteru.

Jordan je u četvrtak poslijepodne zahvatila jaka kiša koja je u dijelovima zemlje prouzročila poplavu.

Područje Mrtvog mora koje je najniža točka na Zemlji (manje od 420 m ispod razine mora) često plavi zbog voda koje se s planine slijevaju u rijeke koje utječu u more. (Hina)