Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uhićeni u pakistanskoj četvrti

U Britaniji uhićena petorica osumnjičenih za terorizam

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Petorica muškaraca osumnjičenih za terorizam uhićena su u utorak u sklopu policijske akcije u Lutonu, sjeverozapadno od Londona, objavio je Scotland Yard.

Muškarci u dobi od 21, 23, 24, 30 i 35 godina osumnjičeni su da su "pripremali ili poticali terorističke akcije", stoji u priopćenju policije. Uhićeni su na pet različitih adresa u Lutonu u sklopu akcije koju je policija provela u suradnji s tajnim službama.

Svi su privedeni u londonske policijske postaje. Uhićeni su u četvrti Bury Park, u kojoj, još od 1970. žive brojni pakistanski doseljenici. Ondje je i glavna lutonska džamija, jedna od prvih izgrađenih u Velikoj Britaniji.

Pročitajte i ovo Talijanska granica Balkanska ruta Italija donijela važnu odluku koja bi mogla utjecati i na Hrvatsku Specijalci u akciji Privedeni ekstremisti VIDEO Racije u 37 turskih gradova i pokrajina! Pogledajte specijalce u akciji, uhićeno 189 osoba

>> EU dala zeleno svjetlo za izručenje terorista u SAD

Glasnogovornik policije rekao je kako su uhićenja provedena na način da se "poštovao kulturni i vjerski identitet" privedenih i njihovih obitelji te dodao kako nitko od osoba koje žive u blizini njihovih domova nije bio u opasnosti.

Petnaest posto stanovnika Lutona (200.000) čine muslimani. Grad je u posljednjih nekoliko godina postao poprište napetosti između pristaša radikalnog islamizma i ekstremno desne grupe English Defence League.(Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene