Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bomba na tržnici

U bombaškom napadu u Nigeriji ubijeno oko 30 osoba

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Naprava je detonirana oko 19 sati.

U eksploziji bombe postavljenoj na tržnici u gradu Jimeti na sjeveroistoku Nigerije poginulo je oko 30 osoba, rekli su u četvrtak svjedoci agenciji Reuters.

Pročitajte i ovo Ilustracija Prevezena u bolnicu Užas na sjeveru Hrvatske: Pijan bacio bombu i ozlijedio ženu, policija ga jedva svladala i pronašla još jednu Slika nije dostupna Eksplozija auto bombe Stravični napad: Najmanje 118 poginulih, među spaljenim ostacima ima još žrtava

Eksplozivna naprava, za koju svjedoci kažu da je bila postavljena na skuteru ostavljenom na tržnici, detonirana je oko 19 sati, a kratko vrijeme prije tog napada je žena samoubojica bombom ubila dvije sobe na nadzornoj točci u Maiduguriju.

"Izvukli smo 32 tijela i prevozimo ih u dvije bolnice", rekao je telefonom agenciji Reuters vozač kola hitne pomoći koji je želio ostati neimenovan.

BOMBA NA TRŽNICI 50 ubijenih eksplozivom skrivenim ispod stola

Za napad još nitko nije preuzeo odgovornost no on ima obilježja napada kakve provodi Boko Haram, militantna islamsitička skupina koja šest gadina vodi pobunu u Nigeriji nastojeći uspostaviti islamsku državu.

Ovaj bombaški napad posljednji je u nizu napada koji su uslijedili nakon inauguracije novog predsjednika Muhameda Buharija prošlog tjedna, a u kojima je ubijeno oko 80 osoba. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene