Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ugrožene tisuće

Petogodišnja djevojčica sedam je sati bila zatrpana u ruševinama zgrade, u krvavim sukobima sve više stradavaju djeca

Aktualno Galerija Riad i Suzy Ishkontana Riad i Suzy Ishkontana Foto: DNEVNIK.hr +0 Izvlačenje Suzy Ishkontane Galerija 1/2 >>
Sjedinjene Države polako gube strpljenje zbog sukoba na Bliskom istoku. Joe Biden još jednom je telefonom izraelskom premijeru rekao da već danas očekuje smirivanje. Bombardiranja traju već deset dana, a sve više stradavaju djeca.

Petogodišnju djevojčicu Suzy spasioci su prije nekoliko dana izvukli ispod srušene zgrade u pojasu Gaze. Sada je u bolnici i ne odvaja se od oca koji je također ozlijeđen.

Pročitajte i ovo Rafah Pregovori u Kairu Na vidiku prekid vatre u Gazi? Hamas je spreman za razgovor, čeka se odgovor Izraela Zločin protiv čovječnosti u Pojasu Gaze - 3 Potresni prizori Stotine tisuća djece gladuju, jedu hranu za konje, piju more: "Makar umrla, želim uzeti vreću brašna jer nemam čime nahraniti svoju djecu"

Djevojčica je tek jučer počela jesti. Još je u šoku jer je sedam sati bila zatrpana, a pod ruševinama je završio i otac.

"Hvala Bogu, našli su me u rupi. I izvukli su me. Moja kći je spašena iz ruševina pet sati poslije. Moja ostala djeca i moja supruga su mučenici", kazao je njezin otac Riad Ishkontana.

Izvlačenje Suzy Ishkontane Riad i Suzy Ishkontana (Foto: DNEVNIK.hr)

Humanitarne organizacije upozoravaju da tisuće djece u pojasu Gaze zbog svakodnevnih sukoba pokazuju simptome depresije i PTSP-a.

"Bit će teško pomoći im da zaborave što su doživjeli ako ovo završi jer ovo je ciklus pogoršanja koji se već dogodio. U prošlosti su djeca već prolazila kroz ovo i to nastavlja utjecati na njih tijekom godina i utjecati na njihovo ponašanje", navodi Mazen Naim iz organizacije Spasite djecu.

Palestinske vlasti kažu da je u Gazi od početka sukoba poginulo 63 djece.

"Niti jedna vojska na svijetu ne čini više od izraelske vojske, izraelskih sigurnosnih službi i izraelske obavještajne službe kako bi spriječila kolateralnu štetu. Kritizirati Izrael zbog toga je apsurdno", kazao je izraelski premijer Benjamin Netanyahu.

Djeca su žrtve i na drugoj strani. Hamasovi projektili do sada su u Izraelu ubili dvanaestero ljudi, od čega dvoje djece.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene