Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Šeparović misli da vlast pripada njemu. Popišali su se na sve nas"

Novi uspjeh koalicije

U bombardiranjima koalicije ubijen financijski dužnosnik IS

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Koalicija je u studenome u zračnim napadima ubila visokog financijskog dužnosnika skupine Islamska država, Abu Salaha i još dvojicu visokih džihadističkih dužnosnika, rekao je u četvrtak jedan američki vojni glasnogovornik.

"Abu Salah, ubijen krajem studenoga, bio je jedan od najvažnijih i najstručnijih financijskih dužnosnika skupine Islamska država", rekao je pukovnik Steve Warren putem video-konferencije iz Bagdada.

Pročitajte i ovo Peđa Grbin Posljednji dan kampanje Peđa Grbin predstavio politiku koalicije: "HDZ je do tipfelera prepisao naš program za umirovljenike" Slika nije dostupna Uporište džihadista Najmanje 32 pripadnika IS-a ubijena u zračnim napadima u Raki

Taj glasnogovornik je rekao da je Salah treći član financijske mreže IS kojeg su nedavno ubili.

Njegovim ubojstvom, kao i njegovih prethodnika, oslabljene su mogućnost koordiniranja financiranja te organizacije, objasnio je.

Sirijska oporba spremna pregovarati s Asadom

Koalicija je krajem studenoga također eliminirala jednog od dužnosnika IS zaduženog za iznudu novca od civilnog stanovništva, dodao je.

U istom razdoblju koalicija je također ubila jednog visokog dužnosnika skupine IS koji je koordinirao transfere informacija, osoba i oružja.

Koalicija pod vodstvom Sjedinjenih Država pokušava razoriti skupinu Islamska država eliminacijom visokih dužnosnika organizacije.

Za sada ih koalicija eliminira zračnim udarima, ali SAD su nedavno najavile da će u Iraku rasporediti jednu postrojbu specijalnih snaga, kadru uhititi ili ubiti te dužnosnike u Siriji, ili na licu mjesta skupiti informacije o novim metama. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene