Potraga za Younes Abouyaaqoubom, osumnjičenim za ubojstvo 13 osoba u španjoslkoj La Rambli, je završena. Policija je potvrdila da ga je locirala i ubila u Subiratsku, 45 kilometara udaljenom od Barcelone.


18:24 - Španjolska policija potvrdila je da je ubijen glavni osumnjičeni za napad u Barceloni - 22-godišnji Younes Abouyaaqoub.

17:59 - Ministar unutarnjih poslova sazvao je izvanrednu konferenciju za novinare na kojoj će iznijeti detalje policijske potrage.

17:50 - Tijekom lova na glavnog osumnjičenog za teroristički napad u Barceloni, policija je u ponedjeljak popodne ubila muškarca. Čini se da na sebi nosi eksplozivni prsluk, pa mu se prilazi pomoću robota.

Sumnjivi muškarac upucan je i ubijen na cesti u mjestu Subirats, 45 kilometara udaljenog od Barcelone u kojoj se u četvrtak dogodio teroristički napad kombijem na šetače La Ramblom, pa lokalni mediji upucanog povezuju s glavnim osumnjičenim u tom napadu – 22-godišnjim Younes Abouyaaqoubom.

Ranije je policija potvrdila da je u tijeku potraga za Abouyaaqoubom, ali još nema službene potvrde da je upucani muškarac navedeni mladić, javlja BBC.

Potvrda identiteta je otežana jer, kako se čini, muškarac je opasan eksplozivom, pa mu se policija približava koristeći robota.

Podsjetimo, španjolski mediji jutros su objavili snimke nadzornih kamera koje navodno prikazuju 22-godišnjeg Marokanca Younesa Abouyaaqouba za kojeg je policija potvrdila kako je vozio kombi kojim je prošlog tjedna u Barceloni usmrtio 13, a ranio više od 100 ljudi.