Obavijesti Video Pretražite Navigacija

U Berlinu uhićen bivši gruzijski ministar obrane

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši gruzijski ministar obrane Irakli Okruašvili uhićen je u Berlinu, potvrdilo je u srijedu njemačko državno odvjetništvo.

Prema informacijama državnog odvjetništva u Berlinu, njemačke su vlasti uhićenjem Okruašvilija reagirale na tjeralicu koju je Gruzija raspisala za njim, odnosno na zahtjev za njegovim uhićenjem.

Pročitajte i ovo Tučnjava u gruzijskom parlamentu Zbog kontroverznog zakona VIDEO Kaos u parlamentu: Zastupnik tijekom govora dobio udarac u glavu, odmah izbila velika tučnjava U Splitu su ponovo osvanuli uvredljivi grafiti - 6 Tri kaznena djela Policija uhvatila grafitera koji je blatio Milanovića i druge političare, poznato odakle je

Njemačka razmatra njegovo izručenje, koje bi moglo uslijediti nakon što gruzijske vlasti Nijemcima dostave optužnicu. Izručenje moraju odobriti berlinski sud i njemački Savezni ured za pravosuđe.

Okruašvili je u rujnu bio uhićen u Gruziji zbog optužbe za
pronevjeru, nakon što je predsjedniku države Mihailu Saakašviliju predbacio odgovornost za teške zločine, između ostaloga i za narudžbu umorstva. Kratko nakon toga, Okruašvili je pušten uz jamčevinu nakon čega se sklonio u Njemačku.

Predsjednik Njemačko-kavkaskog društva u Njemačkoj, Ekkehard Maass, kritizirao je uhićenje.

- U Gruziji ga kao najopasnijeg Saakašvilijevog protivnika ne bi očekivao pravedan postupak, morao bi strahovati za život, izjavio je Maass.

Okruašvili vjerojatno "nije posve čist", ali u ovom je slučaju
"Interpol iskorišten za Saakašvilijeve interese", dodao je Maass.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene