Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Bivši gruzijski ministar obrane Irakli Okruašvili uhićen je u Berlinu, potvrdilo je u srijedu njemačko državno odvjetništvo.


Prema informacijama državnog odvjetništva u Berlinu, njemačke su vlasti uhićenjem Okruašvilija reagirale na tjeralicu koju je Gruzija raspisala za njim, odnosno na zahtjev za njegovim uhićenjem.

Vezani članci Zastupnici Mosta u Sabor su stigli s maskama koje nose inicijale ministra Ćorića - 1 ''Samobrending'' u Saboru postao trend: Mostovi zastupnici na sjednici nosili (tć) maskice Veliki ekonomski gubitak, ilustracija Njemački ministar na udaru kritika zbog nestašice cjepiva: ''Potrajat će još najmanje deset teških tjedana''

Njemačka razmatra njegovo izručenje, koje bi moglo uslijediti nakon što gruzijske vlasti Nijemcima dostave optužnicu. Izručenje moraju odobriti berlinski sud i njemački Savezni ured za pravosuđe.

Okruašvili je u rujnu bio uhićen u Gruziji zbog optužbe za
pronevjeru, nakon što je predsjedniku države Mihailu Saakašviliju predbacio odgovornost za teške zločine, između ostaloga i za narudžbu umorstva. Kratko nakon toga, Okruašvili je pušten uz jamčevinu nakon čega se sklonio u Njemačku.

Predsjednik Njemačko-kavkaskog društva u Njemačkoj, Ekkehard Maass, kritizirao je uhićenje.

- U Gruziji ga kao najopasnijeg Saakašvilijevog protivnika ne bi očekivao pravedan postupak, morao bi strahovati za život, izjavio je Maass.

Okruašvili vjerojatno "nije posve čist", ali u ovom je slučaju
"Interpol iskorišten za Saakašvilijeve interese", dodao je Maass.