Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Američko veleposlanstvo u Beogradu koje je za izdavanje viza bilo zatvoreno dulje od mjesec dana u utorak ponovno počinje raditi, priopćeno je iz tog veleposlanstva.


Kako se navodi u priopćenju Veleposlanstva SAD-a, u utorak će ponovno biti otvoren konzularni odjel, a osoblje koje je bilo povučeno iz Srbije dobilo je odobrenje da se vrati u zemlju.

Vezani članci Ilustracija Djelatnik veleposlanstva snimke seksa s bivšom djevojkom slao njenim roditeljima Gordan Grlić Radman (Foto: Davorin Visnjic/Pixsell ) MVEP: ''Diplomati su svjesni da što god rade tijekom mandata pa i privatno, može imati veze s poslom''

Američko veleposlanstvo u Beogradu bilo je zatvoreno za izdavanje viza građanima zbog radova na sanaciji zgrade, nakon što su prosvjednici u neredima 21. veljače, nekoliko dana nakon što je u Prištini proglašena neovisnost Kosova, oštetili i zapalili zgradu veleposlanstva u središtu Beograda, pri čemu je poginuo jedan mladić iz Novog Sada, izbjeglica s Kosova od 1999. godine.

Nakon toga, dio osoblja veleposlanstva i članovi obitelji zaposlenih privremeno su bili povučeni iz Srbije, a ta je mjera - kako je priopćeno - povučena zbog poboljšane sigurnosne situacije u Srbiji.

U višesatnim neredima koji su izbili nakon prosvjeda koji je zbog proglašene neovisnosti Kosova 21. veljače u Beogradu organizirala srbijanska Vlada, osim američkog veleposlanstva napadnute su bile i zgrade hrvatskog i njemačkog veleposlanstva, a razbijene su i mnogobrojne trgovine i kiosci te drugi objekti u gradu.