Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

U Beogradu se u utorak ponovno otvara veleposlanstvo SAD-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američko veleposlanstvo u Beogradu koje je za izdavanje viza bilo zatvoreno dulje od mjesec dana u utorak ponovno počinje raditi, priopćeno je iz tog veleposlanstva.

Kako se navodi u priopćenju Veleposlanstva SAD-a, u utorak će ponovno biti otvoren konzularni odjel, a osoblje koje je bilo povučeno iz Srbije dobilo je odobrenje da se vrati u zemlju.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović Stigla reakcija Oglasilo se izraelsko veleposlanstvo: "Nečuvena izjava hrvatskog predsjednika" Željko Komšić Galit Peleg Veleposlanica Izraela o Komšiću: "Čula sam da mi je odgovorio da sam budala i da sam izmanipulirana. Hvala mu na tome"

Američko veleposlanstvo u Beogradu bilo je zatvoreno za izdavanje viza građanima zbog radova na sanaciji zgrade, nakon što su prosvjednici u neredima 21. veljače, nekoliko dana nakon što je u Prištini proglašena neovisnost Kosova, oštetili i zapalili zgradu veleposlanstva u središtu Beograda, pri čemu je poginuo jedan mladić iz Novog Sada, izbjeglica s Kosova od 1999. godine.

Nakon toga, dio osoblja veleposlanstva i članovi obitelji zaposlenih privremeno su bili povučeni iz Srbije, a ta je mjera - kako je priopćeno - povučena zbog poboljšane sigurnosne situacije u Srbiji.

U višesatnim neredima koji su izbili nakon prosvjeda koji je zbog proglašene neovisnosti Kosova 21. veljače u Beogradu organizirala srbijanska Vlada, osim američkog veleposlanstva napadnute su bile i zgrade hrvatskog i njemačkog veleposlanstva, a razbijene su i mnogobrojne trgovine i kiosci te drugi objekti u gradu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene