Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Troje uhićenih

U Beogradu pronađena slika Paula Cezannea vrijedna 100 milijuna eura

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Slika Paula Cezannea vrijedna 100 milijuna eura pronađena je noćas u Beogradu.

Sliku su ukrala trojica srpskih državljana koji su uhićeni u akciji izvedenoj u Beogradu i Čačku. Akcija je pripremana nekoliko mjeseci, a srpska policija provodila ju je u suradnji s kolegama iz nekoliko država, javlja Blic.

Pročitajte i ovo Aktivisti juhom zalili sliku Van Gogha u Rimu ovog puta u rimu VIDEO Aktivisti za zaštitu okoliša ponovno napadaju: Juhom od graška zalili Van Goghovu sliku Muzej umjetnosti Mauritshuis Troje uhićenih Klimatski aktivisti namjerili se i na sliku "Djevojka s bisernom naušnicom": Jedan si na nju zalijepio glavu

>> Uhićena trojica zbog krađe 20 umjetničkih slika

Kako javlja Mondo najvjerojatnije se radi o slici 'Dječak u crvenom prsluku', jednom od dva Cezanneova djela ukradena u posljednjih 15 godina. 'Dječak u crvenom prsluku' ukraden je, između još nekoliko djela slavnih umjetnika, 2008. godine iz galerije u Zurichu.

Cezanne je francuski slikar koji se često naziva ocem modernoga slikarstva ili praocem nove umjetnosti. Iza sebe je ostavio opus od 1.634 djela, od toga 805 slika, a najčešće teme su pjezaži, mrtve prirode i portreti.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene