Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Žena od 58 godina pobijedila je u subotu navečer u Belgiji na prvom natjecanju za Miss beskućnica, organiziranom kako bi se javnost suočila s problemima ljudi bez krova nad glavom no došlo je do svojevrsne polemike.


Pobjednica je Therese Van Belle iz Schaerbeeka, javlja agencija Belga. Osvojila je godinu dana besplatnog smještaja u kući za iznajmljivanje. Poput devet konkurentica iz finala, pružit će joj se pomoć u pokušaju dobivanja stalnog zaposlenja. ‘Kandidatkinje moraju imati izraženu želju da napuste uličarenje i angažiraju se u razvijanju društvenog života’, objašnjavaju organizatori na internetskoj stranici.

Upozoravanje na problematiku beskućnika

Vezani članci Koronavirus u Belgiji, ilustracija Približavaju se talijanskom scenariju od početka pandemije, a uskoro planiraju otvoriti restorane i kafiće Koronavirus u Belgiji, ilustracija Sudionik koronapartyja u hotelu bježao pred policijom pa pao s prozora i poginuo

No, inicijativu je kritiziralo nekoliko organizacija za pomoć beskućnicima koji u njoj vide deplasiranu marketinšku inicijativu i pomanjkanje poštovanja spram ljudskog dostojanstva. ‘Želimo tim izborom upozoriti na problematiku beskućnika. Oni na taj način dobivaju priliku za novi početak’, kazala je jedna od organizatorica natjecanja Aline Duportail. (Hina)