Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Naoružana skupina u akciji

U Bejrutu oteta dva pilota Turkish Airlinesa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Naoružana skupina otela je u Bejrutu dvojicu pilota Turkish Airlinesa, nakon čega je Turska pozvala sve svoje državljane da napuste Libanon.

Libanonski mediji prenose da je skupina otela pilote u ime devetoro šijitskih muslimana iz Libanona koji su prošle godine oteti blizu tursko-sirijske granice i najavila da će ih pustiti kada se oslobode libanonski taoci.

Pročitajte i ovo Izrael napao Libanon rat s Hezbollahom Izrael pokrenuo novu seriju napada na Libanon: Imali su nekoliko ciljeva Učionica iz koje su oteta djeca u Kurigi 280 djece oteto u školi Nakon 17 dana oslobođena oteta djeca u Nigeriji: Vlada odbila platiti otkupninu od 690 tisuća dolara

>> Libanon: Ubijen poznati pristaša Bašara al-Asada

'Turski kapetan Murat Akpinar i njegov kopilot Murat Agca su naši gosti dok ne budu oslobođena naša braća oteta u Azazu', stoji u priopćenju skupine koje su prenijele državna televizija i novinska agencija.

U njemu se dodaje kako Tursku smatraju odgovornom za sudbinu libanonskih šijita koji su bili u skupini od 11 osoba što su ih u svibnju prošle godine oteli sirijski suniti u gradu Azazu na sjeveru Sirije, blizu granice s Turskom.

Prema obiteljima talaca, oni su oteti su na povratku s hodočašća u Iranu. Dvoje talaca kasnije je pušteno. Turska je pozvala svoje državljane da osim u nuždi ne putuju u Libanon, a one koji su već tamo da se vrate u domovinu. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene