Prosvjednici ispred američke ambasade u Bagdadu
Prosvjednici ispred američke ambasade u Bagdadu Foto: Afp

U Bagdadu je raketa pogodila područje Zelene zone u kojoj se nalazi američko veleposlanstvo.


Eksplozija je potresla "Zelenu zonu" u Bagdadu u kojoj se nalazi veleposlanstvo SAD-a. Raketa Katyusha pala je unutar Zelene zone, izvijestio je Reuters pozivajući se na policijske izvore. Zasad nema informacija o žrtavama, a prema prvim informacijama raketa je pala nedaleko od američkog veleposlanstva.

Vezani članci Prosvjedi zbog novih napada Novi zračni napad u Iraku, ima poginulih i ranjenih: Koalicija pod američkim vodstvom - "Nismo mi" Napad na bagdadsku zračnu luku Objavljeni detalji napada na iranskog generala čiju je likvidaciju naredio Donald Trump

Kako javlja Reuters, dvije rakete Katyusha pogodile su i zračnu bazu Balad u kojoj su američki vojnici. Ta je baza udaljena oko 80 kilometara od Bagdada.

Ove su se eksplozije dogodile samo dan nakon što je Washington naredio atentat na generala Kasema Sulejmanija, jednog od iranskih najviših zapovjednika kojega se smatralo drugom najmoćnijom osobom u Iranu. Njegovo je ubojstvo izazvalo eskalaciju sukoba između Irana i SAD-a na Bliskom istoku te njihovih saveznika.

U subotu su se u Bagdadu okupile tisuće ljudi uoči pogrebne povorke u znak žalosti za ubijenim iranskim vojnim zapovjednikom te iračkim vođom milicije Abu Mahdijem al Muhandisom i ostalima koji su poginuli u američkom zračnom napadu u Iraku.