Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Šeparović misli da vlast pripada njemu. Popišali su se na sve nas"

Zaoštravaju se sukobi

Eksplozija zatresla Bagdad: U blizini veleposlanstva SAD-a pala raketa, dvije pogodile američku zračnu bazu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Bagdadu je raketa pogodila područje Zelene zone u kojoj se nalazi američko veleposlanstvo.

Eksplozija je potresla "Zelenu zonu" u Bagdadu u kojoj se nalazi veleposlanstvo SAD-a. Raketa Katyusha pala je unutar Zelene zone, izvijestio je Reuters pozivajući se na policijske izvore. Zasad nema informacija o žrtavama, a prema prvim informacijama raketa je pala nedaleko od američkog veleposlanstva.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nastavak napetosti Šest projektila ispaljeno na Bagdad, dva pogodila zonu u kojoj je američka ambasada Slika nije dostupna Uoči pokopa ubijenog generala Novi zračni napad u Iraku, ima poginulih i ranjenih: Koalicija pod američkim vodstvom - "Nismo mi"

Kako javlja Reuters, dvije rakete Katyusha pogodile su i zračnu bazu Balad u kojoj su američki vojnici. Ta je baza udaljena oko 80 kilometara od Bagdada.

Ove su se eksplozije dogodile samo dan nakon što je Washington naredio atentat na generala Kasema Sulejmanija, jednog od iranskih najviših zapovjednika kojega se smatralo drugom najmoćnijom osobom u Iranu. Njegovo je ubojstvo izazvalo eskalaciju sukoba između Irana i SAD-a na Bliskom istoku te njihovih saveznika.

U subotu su se u Bagdadu okupile tisuće ljudi uoči pogrebne povorke u znak žalosti za ubijenim iranskim vojnim zapovjednikom te iračkim vođom milicije Abu Mahdijem al Muhandisom i ostalima koji su poginuli u američkom zračnom napadu u Iraku.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene