Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Četvero turista je izgubilo život, a 16 je ozlijeđeno u autobusnoj nesreći u Peruu nakon posjeta inkanskome starom gradu Machu Picchuu, priopćile su u ponedjeljak vlasti.


Dvoje poginulih turista je iz Kolumbije, a drugih dvoje još nije službeno identificirano, rekla je pokrajinska vlada u Cuscu.

Među ozlijeđenima je četvero Francuza, po dvoje Grka, Kanađana, Izraelaca, Argentinaca i Peruanaca i jedna neidentificirana osoba.

Nesreća se dogodila u noći na ponedjeljak, stotinjak kilometara od Cusca, nekadašnje prijestolnice Inka, odakle turisti polaze u obilazak Machu Picchua.

Autobus se survao u "ponor dubok više od sto metara", rekao je ministar rada i turizma Roberto Sanchez, istaknuvši da je "na mjestu nesreće bilo magle".

Turisti s težim ozljedama prevezeni su vojnim zrakoplovom u Limu, dodao je.

Prometne nesreće su česte u Peruu zbog loše cestovne mreže, prebrze vožnje i nedostatne signalizacije.

Prije tri tjedna 16 osoba je poginulo kada je njihov autobus pao u ponor u pokrajini Juninu, u središtu.

Barbara Szafranska, putnica ozlijeđena u prometnoj nesreći na autocesti - 1 Dramatično svjedočanstvo iz stravične autobusne nesreće: "Kao kroz maglu sjećam se urlika...''

Nesreća kod Leskovca Teška prometna nesreća: Vozač poginuo u prevrtanju autobusa, među ozlijeđenima i djeca

Oko 5000 turista u prosjeku svakog dana posjeti Machu Picchu, koji je u 15. st. dao sagraditi inkanski vladar Pachacutec, a upisan je na UNESCO-ov popis svjetske baštine i jedno je od svjetskih čuda.

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju