Ilustracija (Foto: AFP)
Ilustracija (Foto: AFP) Foto: Afp

U nesreći na radu u austrijskom mjestu Aich u okrugu Liezen u Štajerskoj u četvrtak je poginuo radnik Hrvat kojega je prignječila betonska ploča, a drugi je ozlijeđen, javilo je internetsko izdanje lista Heute.


Do nesreće je došlo u montažnoj jami tvrtke koja proizvodi betonske zidove kada se prevrnuo jedan gotovi betonski element težak dvije tone srušivši još jedanaest drugih poredanih jedan do drugog koji su prignječili trojicu radnika.

Vezani članci Borci ISIL-a - 3 Turska deportirala Hrvata iz zemlje, riječ je o mladiću narušenog mentalnog zdravlja iz Koprivnice Predsjednik Zoran Milanović u posjetu Austriji Milanović o migrantima: "Nitko ne voli vidjeti suzavac. Ne znam kako bih postupio da sam premijer..."

Pri tome je jedan 46-godišnji radnik Hrvat nastanjen u okrugu Liezen poginuo, dok su drugi 50-godišnji Hrvat kao i jedan 50-godišnji Štajerac ozlijeđeni, navodi Heute.

Ozlijeđeni radnici su prebačeni u bolnicu u Schladmingu.

Tvrtka u kojoj je došlo do nesreće bavi se među ostalim proizvodnjom gotovih betonskih zidova za sanitetske uređaje. (Hina)