Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tragedija u Australiji

Vjetar podignuo dvorac na napuhavanje, poginulo četvero djece: "Trebali su slaviti svoj posljednji dan osnovne škole..."

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Četvero djece poginulo je u Australiji i nekoliko je teško ozlijeđeno kad je jak vjetar podignuo u zrak dvorac na napuhavanje za vrijeme školske proslave, zbog čega su pali s visine od 10 metara, objavile su vlasti u četvrtak, što je izazvalo val nevjerice i tuge.

Dva dječaka i dvije djevojčice u dobi 10 ili 11 godina poginuli su u nesreći u Devonportu, na sjeverozapadu države Tasmanije.

Pročitajte i ovo Muškarac je stao pred napadača u Sydneyju Poznat policiji Napadač iz Sydneyja imao mentalnih problema, u trgovačkom centru ubio pet žena i zaštitara Bazen, ilustracija Tragedija Otac i djed skočili u bazen kako bi spasili dvogodišnju djevojčicu - obojica su preminula: "Plač majke bio je šokantan"

Još petero djece je u bolnici, uključujući četvero u kritičnom stanju, priopćile su vlasti.

Okolnosti nesreće još nisu razjašnjene, a nisu objavljeni drugi detalji o identitetu djece, osim da se incident dogodio u osnovnoj školi Hillcrest.

Stradali učenici 6. razreda

Stradala djeca učenici su posljednjeg, 6. razreda osnovne škole.

Nesreća spada među najgore takve vrste u Australiji i izazvala je val nevjerice i žalosti.

"Na dan kada su ova djeca trebala slaviti svoj posljednji dan osnovne škole, a umjesto toga svi tugujemo zbog toga što smo ih izgubili", rekao je novinarima tasmanski policijski povjerenik Darren Hine.

"Srce nam se slama zbog obitelji i voljenih, školskih kolega, učitelja ovih mladih ljudi koje smo prerano izgubili."

Bit će provedena temeljita istraga

Tasmanski premijer Peter Gutwein rekao je da je "jednostavno nezamislivo da se ova šokantna tragedija dogodila" i obećao temeljitu istragu.

Premijer Scott Morrison rekao je da je to "potresan incident koji slama srce".

"Mala djeca sa svojim obiteljima za vrijeme proslave, koja se pretvorila u tako užasnu tragediju u ovo doba godine. To vam jednostavno slama srce", rekao je Morrison novinarima.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene