Zlostavljanje, ilustracija
Zlostavljanje, ilustracija Foto: Davor Puklavec/Pixsell

Ovo je vjerojatno najveći pedofilski lanac otkriven u posljednje vrijeme, kazala je policijska dužnosnica na konferenciji za novinare. U akciji je spašeno i 14 djece u dobi od četiri do sedam godina, a policija i dalje traži ostale žrtve.


Australska policija uhitila je devet muškaraca koji su se organizirali u veliki pedofilski lanac diljem kontinenta od Južnog Walesa, preko Queenslanda do Zapadne Australije.

Vezani članci U Australiji raste broj zaraženih Imaju 127 novih slučajeva i manje umrlih od Hrvatske, ali uvode dosad neviđene mjere: "To je dobra odluka" Policija ispred zatvorenih nebodera u predgrađu Melbournea Policija zbog korone zapečatila devet nebodera, 3000 stanara najmanje pet dana ne smije izaći

Muškarci su zlostavljali djecu i snimali zločine pa ih dijelili s drugim pedofilima. U akciji je spašeno i 14 djece u dobi od četiri do sedam godina. Policija i dalje traga za žrtvama koje su ranije bile zlostavljane od strane uhićenih muškaraca. 

Policijska dužnosnica Lesa Gale iz odjela za borbu protiv zlostavljanja djece kazala je kako je ovo vjerojatno najveći pedofilski lanac otkriven u posljednje vrijeme.

"Ova operacija Arkstone potresla je neke od naših najiskusnijih operativaca. Moja poruka svim prijestupnicima koji gledaju ovo: Dolazimo. Dolazimo po vas!", kazala je na konferenciji za novinare, prenosi News.com.au.

Uhićeni muškarci optuženi su za seksualno zlostavljenje djeteta mlađeg od 10 godina te za snimanje i distribuciju pedofilskog sadržaja. Ako ih osude mogli bi dobiti doživotnu kaznu zatvora.