Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uhićeno 11 osumnjičenika za terorizam

Pripremali atentate na Balkanu, novačili za ISIS...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedanaest osoba, osumnjičenih da su pripremali atentate ili novačili za skupinu Islamska država (IS), uhićeno je u u Albaniji i na Kosovu, objavio je službeni izvor u nedjelju.

Albanska policija je priopćila da je u subotu uhitila četiri osobe osumnjičene za financiranje terorizma, novačenje boraca za IS i širenje terorističke propagande.

Pročitajte i ovo Ilustracija zločinačko udruženje Uhićenja u tijeku: Nova akcija USKOK-a i policije Ilustracija nema dokaza Puštena četvorica Srba koja su bila osumnjičena za napad na Kosovu

Na Kosovu je uhićeno sedam osoba, optuženih za terorizam i prijetnju državnoj sigurnosti.

Prema lokalnim medijima, radi se o navodnim članovima IS-a koji su pripremali atentate na Balkanu. Državno odvjetništo je potvrdilo da su oni bili u kontaktu s drugim džihadistima na Balkanu.

Albanija i Kosovo, dvije republike s muslimanskom većinom, su među zemljama s najvišom stopom građana koji su se otišli boriti u Siriju.

Dvije zemlje su nedavno promijenile kazneni zakon koji sada predviđa do 10 godina zatvora za sudjelovanje u oružanom sukobu u inozemstvu.

U svibnju je devetero muškaraca, među kojima i radikalni imami, osuđeno na zatvorske kazne do 18 godina zbog financiranja i novačenja boraca za džihadističke skupine u Siriji. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene