Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Upitno donje rublje

Tužiteljstvo: 'Žrtva silovanja je sama kriva - trebala je nositi drukčije gaćice!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gotovo pa nevjerojatno zvuči slučaj koji je ispričala žrtva silovanja Suzanne (nije njezino pravo ime), a čija je prijava odbačena zbog vrste donjeg rublja koje je nosila u noći zločina.

Nakon što je silovana 2012. godine, Suzanne je bila šokirana kad je doznala kako su njezine Spanx gaćice (steznik) djelomično krive za odbacivanje ovog slučaja silovanja. Britansko tužiteljstvo očito nije smatralo dovoljno važnim činjenicu što je žena silovana već se skoncentriralo na vrstu donjeg rublja koja je u tom trenutku imala na sebi.

Suzanne je sa silovateljem bila u vezi, to joj je bio dečko. Tu večer u kojoj se zločin dogodio planirali su provesti zajedno, nakon svađe došlo je do promjene plana. Dečko ju je slijedio do njezine kuće te je silovao, nakon čega je odmah pobjegao s mjesta zločina.

Pročitajte i ovo Ilustracija teško kazneno djelo Užas u Dalmaciji: Djed (79) godinama spolno zlostavljao maloljetnu unuku Ilustracija Strašno Djevojčica se onesvijestila tijekom svjedočenja: 17 mladića mjesecima ju je silovalo

Ispovijest Tuzlanke: Silovana sam medicinskim predmetom tijekom ginekološkog pregleda!

'Uzeli smo u obzir sve okolnosti te večeri, uključujući i poruke između vas dvoje prije i nakon incidenta', stoji u službenom pismu kojega je Suzanne dobila od tužiteljstva. 'Razmotrili smo i vaš cjelokupni izvještaj o incidentu, posebno imavši na umu vrstu donjeg rublja koje ste nosili tog dana', stoji u pismu.

Suzanne se žalila protiv ove odluke tužiteljstva. Drugi tužitelj je priznao kako je njegov kolega, koji joj je napisao pismo, napravio nepotrebni osvrt na njezino donje rublje što je, prema njegovom mišljenju, potpuno nebitno za istragu.

No, unatoč tome, ni on ne smatra kako je ovaj zločin utuživ već podržava odluku svog kolege kako tu nema mjesta za zločin silovanja.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene