Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ubijeno 850 osoba

Tužiteljstvo traži smrtnu kaznu za Mubaraka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tužiteljstvo je u danasu Kairu zatražilo smrtnu kaznu za bivšeg egipatskog predsjednika Hosnija Mubaraka optuženog za ubojstva prosvjednika tijekom narodne pobune protiv njegova režima.

'Zakon predviđa smrtnu kaznu za ubojstva s predumišljajem', izjavio je Mustafa Hater, jedan od tužitelja, u četvrtak na sudu u Kairu.

Pročitajte i ovo Jozo Bekavac, brat Marka Bekavca Mjeseci užasa Brat hrvatskog kapetana zarobljenog u Turskoj: "Živimo u neizvjesnosti. Spomenuo je trgovinu drogom, a u zatvoru su najgori zločinci" Podignuta optužnica protiv krijumčara droge Visokovrijedna meta Pao je Cezar: Krijumčari droge ubrali najmanje 3,3 milijuna eura, USKOK podigao optužnicu

Smrtnu kaznu zatražilo je tužiteljstvo i za bivšeg ministra unutarnjih poslova Habiba el-Adlija te za šestoricu visokih dužnosnika sigurnosnih službi kojima se sudi u istome procesu.

Mubaraku, el-Adliju i šestorici bliskih suradnika sudi se od 3. kolovoza za gušenje protuvladinih prosvjeda početkom 2011., u kojima je službeno ubijeno 850 osoba. (Hina)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene