Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nesavjestan rad

U BiH podignuli optužnicu protiv jednog od svojih istaknutih tužitelja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine u srijedu je potvrdilo kako je podignulo optužnicu protiv Bože Mihajlovića, jednog od svojih istaknutih tužitelja kojega tereti za nesavjestan rad u službi.

"Optuženi se tereti da je počinio kazneno djelo nesavjesnog rada u službi", stoji u kratkom priopćenju dostavljenom medijima.

Pročitajte i ovo Jablaničko jezero promijenilo boju Ekolozi ogorčeni Jezero u susjedstvu poprimilo jezivu boju, stručnjak upozorava: "Uskoro se može očekivati pomor riba" Slika nije dostupna 'Prisluškuju vas' BiH: Sudska pripravnica otkrivala kriminalcima detalje o istrazi

Mihajlović (61) je sve do ožujka 2017. godine bio na poziciji šefa Posebnog odjela za borbu protiv organiziranog kriminala, gospodarskog kriminala i korupcije pri Tužiteljstu BiH.

Tada je podnio ostavku nakon što se suočio sa istragom da je iz službenog sefa, kojemu je samo on imao pristup, nestao gotov novac u iznosu od 55 tisuća konvertibilnih maraka (oko 28 tisuća eura).

Riječ je o novcu zaplijenjenom u jednom od slučajeva organiziranog kriminala koji je okončan pravomoćnom osuđujućom presudom čiji je sastavni dio bila i odluka o oduzimanju nezakonito stečene dobiti.

Novac privremeno pohranjen u sefu Tužiteljstva BiH trebao je biti pred državnom sudu, no to se nikada nije dogodilo i ne zna se gdje je završio.

Mediji su ranije navodili kako se Mihajlovića sumnjiči i zbog nerazjašnjena nestanka dvaju pištolja, koji su također bili dokazni materijal u jednom kaznenom postupku, ali i zbog toga što je zajedno s ranije smijenjenim glavnim tužiteljem Goranom Salihovićem odlučio prekinuti istragu protiv Nikole Špirića, bivšeg presjedatelja Vijeća ministara BiH, kojega se teretilo zbog sumnjive nabave skupocjenog službenog automobila.

Posljednji slučaj na kojemu je Mihajlović radio bila je istraga protiv Fahrudina Radončića, političara i medijskog tajkuna optuženog za ometanje pravosuđa i trgovinu utjecajem koji je prvostupanjskom presudom ranije ove godine oslobođen optužbe. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene