Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zastupnice turskog parlamenta od sada na sjednice mogu dolaziti i u hlačama.


Turski parlament ukinuo je zabranu nošenja hlača za zastupnice na sjednicama, što predstavlja daljnju liberalizaciju pravila odijevanja nakon odluke u rujnu da se zastupnicama dopusti da nose marame na glavi.

>> Projekt stoljeća postao fijasko dana: Blamaža u najdubljem tunelu

Vezani članci Slika nije dostupna Počelo glasanje na referendumu koji bi Erdogana na vlasti mogao zadržati do 2029. Slika nije dostupna Drugi pokušaj Recepa Tayyipa Erdogana - Turska u nedjelju opet na izborima

Zastupnica glavne oporbene Republikanske narodne stranke (CHP) Safak Pavey pokrenula je pitanje zabrane nošenja hlača tijekom parlamentarne rasprave o emotivnom pitanju nošenja marame, koje je dugo vremena polariziralo mišljenja u većinski muslimanskoj, ali sekularnoj Turskoj.

Pavey, koja je postala zastupnica u lipnju 2011., ima umjetnu nogu, ali je parlament odbio njezin raniji zahtjev da joj dopusti da nosi hlače zbog pravila kojima je određeno da žene nose kostime.

Turska vladajuća stranka desnog centra AKP predložila je ublažavanje zabrane nošenja hlača, a oporbene stranke su podržale taj plan.

Parlament je odobrio taj potez u srijedu kasno navečer. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook