Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jasan u stavovima

Erdogan: Ni UN ni EU nisu osudili ovo što se događa u Egiptu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Recep Erdogan zamjera svima koji nisu osudili 'represiju nad prosvjednicima u Egiptu'.

Turski premijer Recep Tayyip Erdogan kritizirao je Vijeće sigurnosti UN-a, Europsku unije i Organizaciju islamske suradnje (OIC) kojima zamjera što su propustili osuditi represiju nad proislamskim prosvjednicima u Egiptu.

Pročitajte i ovo Ilustracija Erdogan razgovarao s Putinom Putin uskoro putuje u Ankaru: Kremlj spreman obnoviti ugovor o žitu, otkriveni i uvjeti Turski predsjednik Tayyip Erdogan Potvrdio Erdogan Turski parlament ujesen glasa o ratifikaciji švedskog zahtjeva za članstvom u NATO-u

'Kažem vrlo jasno, Vijeće sigurnosti Ujedinjenih naroda ne može se više pogledati u ogledalo, toliko se stidi jer nije moglo osuditi ono što se događa u Egiptu', rekao je Erdogan u Bursi.

'Isto to kažem za Organizaciju islamske suradnje i Europsku uniju', rekao je turski premijer.

>> Recep Tayyip Erdogan: Rock zvijezda Bliskog istoka ili novi diktator?

Članice Vijeća sigurnosti UN-a u četvrtak su nakon konzultacija o egipatskoj krizi poručile da 'sve strane u Egiptu trebaju pokazati maksimalnu suzdržanost'.

'Oni koji odšute događaje u Egiptu svojom šutnjom odobravaju pokolje', rekao je Edrogan i optužio međunarodnu zajednicu za nečinjenje.

Turska je oštro osudila akciju sigurnosnih snaga koje su nasilno rastjerale pristaše islamsitičkog predsjednika Mohameda Mursija svrgnutog 3. srpnja, što je rezultiralo od srijede stotinama mrtvih. Turska je opozvala svog veleposlanika u Kairu, a Egipat uzvratio istom mjerom.

Erdogan je predsjednik Stranke pravde i razvoja (AKP) koja je potekla iz islamističkog pokreta. Kada je Mursi bio izabran u lipnju 2012. Ankara je Egipat učinila svojim strateškim partnerom u regiji. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene