Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Turska vojska optužila Grčku da migrante ostavlja u turskim vodama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Turska vojska optužila je grčke vlasti da su u nekoliko navrata ispratile ilegalne migrante do turskih teritorijalnih voda i ondje ih ostavili, izlažući ih "ljudskoj drami".

"Primijećeno je da je Grčka ponekad, kršeći važeće sporazume i protokol, ostavljala jednostrano ilegalne migrante u turskim teritorijalnim vodama i/ili s turske strane pogranične rijeke Meric", priopćeno je iz glavnog stožera.

Pročitajte i ovo Kombi s migrantima Odbio se zaustaviti Optužen Moldavac koji je divljao po Zagrebu u kombiju punom migranata Granični prijelaz Svilaj Pokušali ilegalno ući u Hrvatsku Policajci pretraživali kamion, a onda se oglasio uređaj za otkucaje srca: Objavljeni detalji akcije

"Procjenjuje se da ljudska drama koja iz toga proizlazi prelazi
granice prihvatljivog", nastavila je turska vojska.

Kao primjer, u priopćenju se navodi smrt šest ilegalaca i nestanak njih troje u rujnu 2006. u vodama lučkog grada Izmira, nakon što je njihovo plovilo, koje su Grci navodno ispratili u turske vode, doživjelo brodolom.

Grčke vlasti su tada opovrgle svaku umiješanost u incident i optužile Tursku da ne surađuje u borbi protiv ilegalne imigracije.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene