Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Irački dužnosnik objavio je da su turske vojne snage u nedjelju granatirale planinsko uporište Kurda na sjeveru Iraka, dan nakon što je Irak pozvao Tursku da diplomatskim putem riješi rastuće napetosti u toj regiji.


I dok stanovnici tvrde da su napadi gotovo svakodnevni, posljednji napad uslijedio je nakon što su turski tenkovi izbili na granicu s Irakom.

Vezani članci Joe Biden Biden naredio zračne napade na snage koje podupiru Iran u Iraku i Siriji Slika nije dostupna Bagdad: Dvije žene i dječak poginuli u granatiranju

- Bilo je nekoliko napada turskih snaga na granično područje, no zasad nema upada na kurdski teritorij u Iraku, izjavio je Masoud Barzani, predsjednik iračkog Kurdistana na konferenciji za novinare.

- Ne prihvaćamo miješanje u tuđe stvari, pa tako niti miješanje u naše stvari, rekao je irački predsjednik Jalal Talabani, također Kurd, na istoj konferenciji.

Cilj turskih granata bio je Haji Umran, planinsko područje koje borci turske separatističke Radničke stranke Kurdistana (PKK) koriste kao bazu za izvođenje napada po Turskoj.

Stanovnici prenose da je napad u nedjelju trajao oko pola sata i da nema žrtava.

Kurdistan obuhvaća tri od ukupno 18 iračkih provincija.