Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U racijama na nekoilko lokacija

Turska: Uhićeno 40-ak osoba povezanih s Al Kaidom i Hezbolahom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Turska policija uhitila je u racijama provedenim na nekoliko lokacija u zemlji više od 40 osoba koje se dovode u vezu s terorističkim skupinama i ekstremnim islamistima, javili su lokalni mediji.

Državna televizija TRT javila je da su uhićeni ekstremisti, kako se sumnja, imali veze s Al Kaidom i s turskim Hezbolahom, koji se zalaže da se u Turskoj ukine sekularni sustav i vrati šerijatsko pravo. Televizija javlja da je u Istanbulu uhićen vođa Al Kaide u Turskoj Halis Bayancuk, iako to još nije službeno potvrđeno.

Agencija Anadolia prenosi kako su operacije sigurnosnih snaga još u tijeku u nekoliko turskih pokrajina.

Pročitajte i ovo Stotine se okupile diljem Europe kako bi oplakivale Navaljnog i osudile Putina - 5 Nakon smrti Alekseja Navaljnog FOTO Ruska policija odvodi građane, prosvjednici se okupljaju izvan granica: ''Sad više nemamo nade za lijepu Rusiju u budućnosti'' Slika nije dostupna Velika akcija Njemačka policija u raciji pretresla 90 objekata povezanih s islamističkom mrežom: "Takvima nema mjesta kod nas"

>> Turska preuzima zračnu luku u Bengaziju

Teroristi koji imaju veze s mrežom Osame bin Ladena nazočni su u Turskoj već duže vrijeme i pripisuje im se niz bombaških atentata u proteklih nekoliko godina. U studenom 2003. godine, u seriji napada na dvije sinagoge i predstavništvo jedne engleske banke u Istanbulu, ubijeno je više od 60 ljudi.

Turski Hezbolah pojavio se 80-tih godina za vrijeme borbi između separatističkih kurdskih gerilaca i turskih snaga sigurnosti. Turski Hezbolah nema veze s libanonskom šijitskom skupinom istog imena. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene