Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Turska policija uhitila je 18 osoba uključujući članove uprave rudnika Soma Madencilik u okviru istrage najteže industrijske nesreće koja je pogodila tu zemlju, prenijeli su turski elektronski mediji.


Operacija izvlačenja tijela iz rudnika u zapadnom turskom gradu Somi završena je u subotu kada su izvučena posljednja dva tijela stradalih rudara. Ukupno je u nesreći stradao 301 rudar.

Vezani članci Koronavirus u Turskoj - 4 Turska, Rusija i Australija popuštaju mjere: Otvaraju se restorani, kafići, muzeji, parkovi... Slika nije dostupna 'Vidio sam rudara koji je stavio remen oko vrata, a neki su lupali glavom o zid'

Nesreća se dogodila u utorak kada je u požaru u rudniku stvoren ugljični monoksid koji je ugušio rudare zatočene u hodnicima rudnika. Policijski dužnosnik izvijestio je da tužitelji ispituju članove uprave i zaposlenike rudnika u zgradi suda u Somi.

'Vidio sam rudara koji je stavio remen oko vrata, a neki su lupali glavom o zid'

Nesreća je izazvala val prosvjeda u Turskoj protiv vlasnika rudnika koje se optužuje da ne poštuju potrebne sigurnosne uvjete za rad rudnika te protiv premijera Tayyipa Erdogana i njegove vlade za koje se tvrdi da su prebliski vlasnicima rudnika i stoga nisu reagirali na odgovarajući način na nesreću. (Hina) 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook