Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Favorit AKP

Turska: Počeli lokalni izbori, svojevrstan test moći

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stanovnici Turske danas su izašli na lokalne izbore, na kojima su glavni suparnici vladajuća Stranka pravde i razvoja (AKP) turskoga premijera Recepa Tayyipa Erdogana koja se smatra favoritom i predstavnici oporbene Narodne republikanske stranke (CHP).

Rezultati istraživanja javnog mišljenja variraju, no očekuje se da će većinu glasova na izborima za gradonačelnike i općinske skupštine u 81 turskoj pokrajini odnijeti AKP. Prema istraživanju agencije Konda, AKP bi trebala osvojiti oko 48,9 posto glasova, a CHP oko 33,1 posto, a agencija A&G ustvrdila je da će AKP pobijediti sa 39,1 posto u odnosu na oporbenu CHP koja bi, prema rezultatima njihova istraživanja trebala osvojiti 26,8 posto glasova.

Pročitajte i ovo Protest Palestinaca iz Ramallaha zbog napada na bolnicu - 1 Brutalni napad Pristižu žestoke osude zbog krvave eskalacije nasilja u Gazi: "Napad je zastrašujući i apsolutno neprihvatljiv" Recep Tayyip Erdogan Velika čistka Erdogan objavio sastav nove vlade: Samo dva ministra preživjela su velike promjene

U strogo centraliziranom turskom političkom sustavu, promatrači ove izbore smatraju svojevrsnim testom za izbor državnih čelnika. U zadnjih šest tjedana kampanje premijer Erdogan gotovo svakodnevno drži govore u raznim dijelovima zemlje. I drugi stranački čelnici lokalne izbore koriste kao svojevrstan test moći. Prvi rezultati izbora očekuju se u nedjelju navečer.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene