Tayyip Erdogan (Foto: AFP)
Tayyip Erdogan (Foto: AFP) Foto: Afp

Turske vlasti kaznile su televizijsku postaju s oko 266.000 dolara jer je u talent showu prikazala djevojčice kako plešu u kratkim hlačicama.


Pozivajući se na moralnu opasnost za djecu, agencija za telekomunikacije kaznila je televiziju TV8 zbog emisije "Yetenek Sizsiniz" ("Ti imaš talent"). U njoj je nastupila skupina djevojčica od sedam do jedanaest godina koje su nastupale u kratkim hlačicama i majicama bez rukava.

Vezani članci Recep Tayyip Erdogan i Sulejman Sojlu (Foto: AFP) Ljutiti turski ministar poručio: "Mi nismo hotel za pripadnike Islamske države. Vratit ćemo vam ih!" Donald Trump (Foto: AFP) Nakon obećanja o prekidu vatre: Trump ukida sankcije nametnute Turskoj zbog ofenzive u Siriji

Taj će potez vlasti dodatno razbjesniti kritičare Vlade, koji optužuju predsjednika Tayyipa Erdogana i njegovu islamističku stranku Prava i pravde da pokušava ukinuti sekularizam i ljudska prava manjina, homoseksualaca i žena.

Prošle su godine stotine žena prosvjedovale u Istanbulu zbog nasilja i prijetnji muškaraca koji zahtijevaju da se odijevaju konzervativnije.

Državna agencija u odluci navodi da se "programi čiji sadržaj može naštetiti tjelesnom, mentalnom i moralnom razvoju djece i mladih ne može objavljivati".

Regulator također kaže da je primio pritužbe gledatelja koji smatraju da je televizija iskoristila djecu u "nemoralnom showu".

"Građani su reagirali zbog maloljetne djece, od sedam, osam godina, koja zbog gledanosti plešu polugola, što se može smatrati zlostavljanjem", piše u izvještaju. (Hina)

U priloženom je videu sporna snimka nastupa u televizijskom programu.