Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nepoznato odredište

Turska: Brod s imigrantima razbio se od stijene, najmanje 39 mrtvih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najmanje 39 ilegalnih imigranata poginulo je u potonuću broda kod zapadne obale Turske, objavili su mjesni dužnosnici, upozoravajući da bi mrtvih moglo biti i više.

'Broj mrtvih u potonuću broda dosegao je 39 i među njima ima žene i djece', rekao je Ardahan Totuk, zamjenik guvernera Izmira, pokrajine kod koje se dogodila nesreća.

Pročitajte i ovo Davor Božinović Na državnoj granici Božinović obišao granicu i poslao poruku: "Možda bi htjeli žice, drugi bi htjeli da sve puštamo pa bi ovdje bile rijeke migranata" Recep Tayyip Erdogan Čestitao Putinu na pobjedi Turski predsjednik Erdogan: "Turska je spremna pomoći kako bi Rusija i Ukrajina započele pregovore"

>> U moru nestalo 150 imigranata

'Broj mrtvih mogao bi se povećati', dodao je, istaknuvši da je spašeno 45 ljudi, među kojima kapetan broda i njegov drugi časnik, obojica Turci, koji su u pritvoru. Šef policije Izmira Ali Bilkay rekao je da je spašeno 51 ljudi.

Po CNN Turku, mali ribarski brod prevozio je 102 ljudi, većinom iz Iraka i Sirije.

Brod je udario u stijene nekoliko minuta nakon što je isplovio iz malog turskog mjesta Ahmetbeylija, a odredište mu nije poznato. Po prvim izjavama migranata, krajnja destinacija bila im je Velika Britanija. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene