Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prvi napadi od ožujka

Turska bombardirala kurdske snage u Siriji unatoč objavi o završetku vojne kampanje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tursko zrakoplovstvo izvelo je u utorak niz zračnih udara na kurdske položaje na sjeveroistoku Sirije, pri čemu je poginulo više kurdskih boraca, izvijestili su kurdske snage i Sirijski opservatorij za ljudska prava (SOHR).

"Turski zrakoplovi su izveli veliku ofenzivu na bazu u kojoj su komunikacijsko središte za medije i vojni objekti", dodaju Postrojbe za zaštitu kurdskog naroda (YPG), oružano krilo jedne od stranaka sirijskih kurda.

Pročitajte i ovo Donald Trump i Tayyip Erdogan (Foto: AFP) Dok Turska granatira Kurde Donald Trump razgovarao s Erdoganom o Siriji: "Jako želi primirje. Dobra volja postoji s obje strane'' Napad na Kurde (Screenshot: Reuters) Napad se nastavlja Turska ne posustaje: Unatoč potpisanom petodnevnom primirju i dalje granatiraju Kurde

Turci su bombardirali položaje blizu sirijskog grada Al Malikije, blizu turske granice, u noći na utorak, javlja YPG.

Turska je izvela "desetke simultanih zračnih udara" na položaje YPG-a u pokrajini Hasake, na sjeveroistoku Sirije i na komunikacijsko središte za medije, objavio je pak SOHR, organizacija koja se oslanja na široku mrežu izvora u toj ratom zahvaćenoj zemlji.

"Poginula su trojica pripadnika YPG-a koji su radili u toj medijskoj ustanovi", rekao je za AFP ravnatelj SOHR-a Rami Abdel Rahman.

Po njegovu mišljenju, ovo su prvi turski napadi u Siriji otkad je Ankara u ožujku objavila zvršetak svoje vojne kampanje "Štit Eufrata".

Sirijski rat koji je počeo 2011. kada je režim u krvi ugušio prosvjede u kojima su se tražile demokratske reforme, zakomplicirao se kada su u sukob ušli milicije, regionalne i međunarodne sile te džihadističke skupine.

U njemu je izginulo više od 320.000 ljudi a više od polovice od oko 22 milijuna Sirijaca morali su napustiti svoj dom. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene