Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Rijedak oporavak'

Tumor na mozgu trogodišnjakinje sam nestao

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tumor na mozgu trogodišnje Britanke Liberty Rose Finn godinu dana nakon prestanka podvrgavanja bezuspješnim kemoterapijama čudom je nestao sam.

Kada maleno tijelo Liberty Rose Finn, nije moglo podnijeti više kemoterapije protiv tumora na mozgu koji se nije mogao operirati, roditelji trogodišnjakinje bojali su se najgoreg, piše Daily Mail. Izraslina iza njezinih očiju prijetila je sljepoćom i postojao je rizik oštećivanja mozga. Ali gotovo godinu dana nakon što je prestala s tretmanom, obitelj Liberty bila je zapanjena kada je saznala da je tumor nestao. Masa, koja je zatvorila optičke živce i ozbiljno joj oštetila vid, veoma se smanjila. Liberty se vratio vid, a liječnici su to opisali kao 'rijedak oporavak'.

Pročitajte i ovo Bazen, ilustracija Tragedija Otac i djed skočili u bazen kako bi spasili dvogodišnju djevojčicu - obojica su preminula: "Plač majke bio je šokantan" Nestala Danka Ilić Nestala djevojčica Prva izjava Dankina oca nakon nestanka djevojčice: Poslao tri poruke - o Danki, policiji i svojoj obitelji

Djevojčica i njezina sestra blizanka Destiny Mai bile su zdrave kada su se rodile u prosincu 2006. godine. No, šest tjedana kasnije, njihovi roditelji Carl i Dawn primijetili su da s Libertynininim očima nešto nije u redu. Testovi u bolnici otkrili su kako se radi o izraslini koja utječe na njezin vid. Roditeljima je rečeno da izraslina neće moći biti odstranjena zbog veličine i osjetljivog područja na kojem se nalazi. Kada je bila stara svega deset mjeseci, Liberty je počela s terapijom koja je trajala 18 mjeseci. Krajem tretmana, pokazalo se kako je tumor smanjen za 50 posto, ali, djevojčica je kemoterapiju tako loše podnosila da je ona prekinuta.

Još uvijek joj je prijetila sljepoća i daljnje komplikacije ukoliko se tumor ponovno poveća. Međutim, prošlotjedno skeniranje pokazalo je da je tumor nestao. 'Činilo mi se kao san. Tumor koji je izgledao ogromno, sada je nestao. Mislim da je Liberty jedna od milijun takvih slučajeva jer se njezino tijelo borilo s tumorom. Divno je dati nadu drugim roditeljima koji imaju djecu s istim tumorom, jer ovo pokazuje da se čuda događaju', rekla je 32-godišnja majka djevojčice.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene