Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Mladić romske nacionalnosti kojeg su zlostavljali srpski policajci ispričao je što se sve događalo.


Podsjetimo, na internet je procurila snimka iz 2007. koja prikazuje kako su srpski policajci u policijskoj stanici tukli mladića romske nacionalnosti.

Vezani članci Ilustracija, MIG-29 Bugari tvrde da su im Srbi srušili MIG-29, reagiralo Ministarstvo obrane: "Tvrdnje su netočne i zlonamjerne..." Ukradeni respiratori U Zagrebu pao koronaprofiter: Iz Švedske nabavio 24 ukradena respiratora pa ih htio preprodati. Policija mu ih pronašla u kafiću

'Tukli su me golog dva sata bez prestanka, rukama, nogama, drvenom motkom. Oca su tukli u drugoj sobi. U prostoriji je bilo nekoliko policajaca i jedan od njih je snimao. Molio sam da prestanu, psovali su mi majku cigansku', rekao je.

Mladić je ispričao novinarima Blica kako su ih policajci nakon toga pustili uz prijetnju da više nikada ne dođu u Vršac gdje su prodavali robu. Dodao je i kako su ih pratili automobilom sve dok nisu napustili grad.

'Bio sam krvav, nisu birali gdje će udarati. Tukli su me po glavi, bubrezima, leđima. Kada sam ih pitao zašto to rade rekli su da će prestati kad vratim novac koji sam ukrao.'

Mladićev 45-godišnji otac rekao je kako je on bio u susjednoj prostoriji i slušao zapomaganje svoga sina. Kada je krenuo k njemu policajac ga je udario u trbuh i glavu. 'Udario me šipkom, na trenutak sam izgubio svijest. Nisam imao snage da mu pomognem, bilo je užasno', rekao je i dodao da ih je i dan danas strah.

Kako Blic neslužbeno doznaje policajka koja je 2007. snimala zlostavljanje mladića bit će udaljena s dužnosti do završetka istrage koja je protiv nje pokrenuta jer nije prijavila maltretiranje. Isti postupak provodi se i protiv njezinih dvojice kolege koji su se pojavili na snimci.